Doğan Alemdar: "Bertuğ Yıldırım transfer olmadan görüştük"

Akın Ungan
14.11.2023 - 11:51 | Son Güncellenme: 14.11.2023 - 12:05

Rennes kalecisi Doğan Alemdar, sezon başında transfer olan Bertuğ Yıldırım ile daha önce görüştüklerini açıkladı. Alemdar, A Milli Takım hakkında da konuştu.

Doğan Alemdar: "Bertuğ Yıldırım transfer olmadan görüştük"

Ligue 2 ekiplerinden Troyes'te kiralık olarak forma giyen genç kaleci Doğan Alemdar açıklamalarda bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre Doğan Alemdar, sezon başında Hatayspor'dan Rennes'e transfer olan milli santrfor Bertuğ Yıldırım ve A Milli Takım hakkında konuştu.

"Montella orada bulunma fırsatı tanıdı"

Alemdar, "EURO 2024’e katıldığımız için çok mutluyum. Ben de hocama teşekkür ediyorum. Beni oraya çağırdı. Montella hocamız orada bulunma ve o hisleri yaşama fırsatı tanıdı. Daha öncesinde Stefan Kuntz hocamızla milli takımda bulunmuştum. Orada olmak Türkiye’mizin hak ettiği bir şey. Ben de çok mutluyum" dedi.

"Daha iyi günler bizi bekliyor"

Sözlerine devam  eden Alemdar, "Hırvatistan ve Letonya maçları çok önemliydi. 2 maçtan da önemli galibiyet alarak garantiledik. Milli takım adına çok mutluyum. Daha iyi günler bizi bekliyor. İnşallah o günler yakın" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz'dan flaş sözler! "Keşke gelmeseydim"
Habere Git

"İnşallah şampiyonluk yaşarız"

Doğan Alemdar, "Milli takımımız, EURO 2024’te elinden gelenin en iyisini yapar ve en iyi şekilde turnuvayı tamamlar. İnşallah şampiyonluk yaşarız. İnşallah kazasız belasız bir şampiyona olur. Orada olmayı ve o atmosferi görmeyi çok isterim" açıklamasını yaptı.

"Bertuğ transfer olmadan görüşmemiz oldu"

Takım arkadaşı Bertuğ Yıldırım ile transferinden önce görüştüklerini açıklayan Alemdar, "Bertuğ transfer olmadan görüşmemiz oldu. Zaten Bertuğ benim can kardeşim, çok yakın dostum. Sürekli her gün görüştüğüm bir isim. Transferinin öncesinde de zaten izleniyordu. Güzel işler yapmıştı. Rennes’e hak ederek geldi" dedi.

"Gol atmana gerek yok, zaten attırırlar demiştim"

Sözlerine devam eden genç kaleci, "İlk maçında da golünü atmıştı. Aramızda da böyle şakalaşma olmuştu. Ben ona ’gol atmana gerek yok, zaten attırırlar ve o pozisyonu sana üretirler’ demiştim. Onun adına da çok mutlu oldum. İnşallah o da kendini geliştirir ve daha büyük kulüplerde forma şansı bulur" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Rade Krunic'ten vazgeçmiyor
Habere Git

Bertuğ Yıldırım Rennes'de 8 maça çıktı

Rennes formasıyla 8 maça çıkan Bertuğ Yıldırım, 360 dakika sahada kaldı ve 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Bertuğ, Ağustos ayında Hatayspor'dan 5.4 milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Rennes Doğan Alemdar'ı Troyes'e kiraladı

Kayserispor altyapısından yetişerek performansıyla dikkat çeken Doğan Alemdar, 2021'de 3.5 milyon Euro karşılığında Rennes'in yolunu tuttu. Doğan, bu sezonun başında ise Ligue 2 temsilcisi Troyes'e kiralandı. Bu sezon 11 maçta Troyes kalesini koruyan 21 yaşındaki eldiven, kalesinde 13 gol gördü, 3 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler