Doge coin ne kadar oldu? 1 dolar olur mu ve yükselişe geçecek mi? Elon Musk...

28.10.2021 - 16:13 | Son Güncellenme: 28.10.2021 - 16:16

Elon Musk'un yatırım yaptığı kripto paralardan Doge coin yükselişe devam ediyor. Doge coin ne kadar oldu, yükseliyor mu ve 1 dolar olur mu gibi aramalar da artmaya devam ediyor. İşte Doge coin hakkında tüm detaylar...

Doge coin ne kadar oldu? 1 dolar olur mu ve yükselişe geçecek mi? Elon Musk...

Son zamanların en popüler kripto paraları arasına giren Doge coin yükselmeye devam ediyor. Peki Doge coin ne kadar oldu ve yükselmeye devam edecek mi? İşte detaylar...

DOGECOIN NEDİR?


Dogecoin, 2013 yılında parodi olarak yaratılmış bir para birimi. Üzerinde maskot olarak Japon shiba inu köpeği bulunan Dogecoin, 2010 yılında ortaya çıkan bir internet esprisine gönderme yapıyor. Adobe'tan bir ürün grup yöneticisi Jackson Palmer ve IBM'den yazılım mühendisi Billy Markus, Dogecoin'i çok da fazla üzerinde düşünmeden yarattıklarını söylüyor.

DOGECOIN NEDEN YÜKSELİYOR?


Bir tür “meme token” (parodi simgesi) olarak piyasaya sürülen Dogecoin (DOGE) 24 saatte gösterdiği yüzde 45’e yakın yükseliş ile fiyatını 0,013 dolara çıkardı. DOGE‘un piyasa değeri 1.4 milyar doları aşarken, günlük ticaret hacmi 1.3 milyar doları buldu. DOGE için yaşanan artışın arkasındaki etkenlerden biri meme coin’in (parodi para) yaşadığı DeFi gelişmesi olarak gösteriliyor. DOGE’nin tokenize edilmiş verdiyonu olan renDOGE, merkeziyetsiz finans kullanıcıları için Ethereum ağında işlem görmeye başlıyor. 

Reddit’e ait SatoshiStreetBets topluluğu, Dogecoin için GameStop‘takine (GME) benzer bir tavır sergiliyor. ‘Pump’ olarak adlandırılabilecek bu hareket, insanların DOGE için desteğe çağrılmasıyla başladı. Tesla CEO’su Elon Musk’ın da zaman zaman dile getirdiği DOGE‘un, aldığı bu desteklerle önemli sıçramalar yaşadığı biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler