Doğukan Sinik kimdir? İşte oyuncu analizi...

24.04.2019 - 21:10 | Son Güncellenme: 24.04.2019 - 21:22

Doğukan Sinik kimdir, kaç yaşında? Bonservisi ne kadar? Antalyaspor forması giyen genç oyuncu Doğukan Sinik hakkında detaylar... Sinik hangi pozisyonda forma giyiyor, kariyer istatistikleri ne? Adı Trabzonspor’a transfer iddiasında da yer alan Doğukan Sinik’in analizi...

Doğukan Sinik kimdir? İşte oyuncu analizi...

Doğukan Sinik kimdir, kaç yaşında? Bonservis bedeli ne kadar? Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor forması giyen 20 yaşındaki genç oyuncu Doğukan Sinik’i sizleri için inceledik. Sinik hangi pozisyonda forma giyiyor, kariyer istatistikleri ne? İşte adı Trabzonspor’a transfer iddiasında da yer alan Doğukan Sinik’in analizi...

DOĞUKAN SİNİK KİMDİR?

Ülke: Türkiye
Güncel Takımı: Antalyaspor
Yaş: 20 ( 20 Ocak 1999)
Boy: 1.80
Kullandığı Ayak: Sağ Ayak
Baş Mevki: Orta Saha Sol
Yan mevki: Orta saha sağ, on numara
Sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2021
Güncel Değeri: €1M

PROFİL - HAKKINDA

1999 yılında dünyaya gelen genç futbolcu Doğukan Sinik Antalya doğumludur. Futbol yaşantısına 2008 yılında Antalya Kundu Spor alt yapısında başlamıştır. Daha sonra Şimşek Gençlik ve Spor takımına oradanda Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor takımı alt yapısına transfer olmuştur. 2015 yılında Antalya Spor takımı ile profesyonel sözleşme imzalayan Doğukan Sinik aktif futbol yaşantısını Antalya takımında sürdürmektedir. Son dönemlerde dünyaca ünlü yıldız Eto tarafından geleceğin yıldızları arasında gösterilmiş ve tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Bugüne kadar Türkiye U16 takımında 3 kez Türkiye Milli formasını giymiştir. Yavaş Yavaş yükselen Doğukan sırasıyla 2 kez Türkiye U18, 9 kez Türkiye U19, 2 kez Türkiye u21 forması giymiştir. Forvet arkası ve 10 numara pozisyonunda görev alan genç futbolcu sağ ayak olmasına rağmen sol ayağını da oldukça iyi kullanabilme özelliğine sahiptir.

 

OYUNCU RAPORU: ARTI - EKSİ YÖNLERİ

Doğukan Sinik alt yapıda oynadığı zamanlar Eto tarafından dile getirilmiş ve tüm herkesin dikkatlerini çekmiş bir oyuncudur. Futbol zekası ile ön plana çıkan Sinik genç yaşına rağmen futbolu zeka kullanarak oynayan nadir oyunculardan biridir. Kanatlarda ve orta saha alanda görev alması büyük artı. İki tarafta da iyi oyun sergiliyor.

Hızı sayesinde karşısında oynayan oyunculara zorluk çıkarabiliyor. Bunu tüm oynadığı maçlara yansıtamasa da hıza sahip bir oyuncu. Top tekniği iyi derecede topları çok iyi kullanıyor ve öldürmemeye gayret ediyor.

Top tekniği, hızı eklediğimiz zaman yetenekleri arasına adam eksiltmeyi eklemeden geçemeyiz. Kolay adam geçebiliyor. Fiziği çok iyi olmasa da maç içinde adam eksiltmeyi iyi yapıyor. Teknik olarak bileklerine hakmi bir oyuncu. Hırslı bir oyuncu savunmadan çıkardığı uzun toplara oyunculara destek olmak için anında hızlaranarak görev bölgesine yetişmeye çalışıyor.

Araya koşuları yapmaya çalışan bir oyuncu. Araya top atan fazla
oyuncu olmadığı için gol sayısı az olabilir ama büyük takımlar da
araya atılacak toplarla daha iyi istatistiklere sahip olabilir. Büyük
takımlar dedim çünkü 8 numaraya ihtiyacı var Doğuka’nın.
Top rakipte iken rakip takımın pas trafiğini, pas kanallarını çok iyi
kapatıyor ve rakibi 2. bölgede paniğe sokabiliyor.

Bazı maçlar da rakibin ortadan çabuk çıkışlar yakalamaması için karşıyalan oyuncu görevine bürünüyor ve hızlı atakları kesmek için rakibin karşısında durup savunmanın yerleşmesi için zaman kazandırabiliyor.

Top rakipte iken görev alanı olan bölgeye hızlıca geçip görevini yerine getiriyor bu yaşta görev adamı olmakta hırs ister Doğukan saha içinde verilen görevi yerine getirmeyi beceriyor. Hava toplarına çıkış yapabiliyor bazen olumlu bazen olumsuz, olumsuz olma nedeni ise çıktığı hava toplarında takım arkadaşlarının bulunduğu bölgelere indirmek yerine topa dokunup zaman kazanmaya çalışması oluyor ve bu da rakip takıma iyi bir top indirmesini sağlıyor. Bu durumu düzeltmeli ve gözü kapalı hava toplarına çıkmamalı.

İlk maçlarında kaptırdığı toplarda aşırı hırs yapıp dengesiz ayaklarını kullanarak topu almaya çalışıyordu bunu yavaş yavaş oturmaya başlıyor daha net topları almak için ayağını uzatması lazım ki sarı
kart yediği an takımın tüm planlarını değiştirebilir. İlk maçlarına göre gelişim sağlıyor daha da ileriye taşıyacağından eminim. Ataklara daha çok katkı vermesi lazım olmayacak yerde savunmaya yaptığı yardım koşularında harcadığı enerjisinin yarısını ataklara harcaması lazım. Sonuca etki edecek şutları ara sıra heyecan yapıp olumsuz kullanabiliyor bunu atağa çıktığı zaman doğru karar ile olması gerekeni yaparak düzeltebilir. Araya koşular yapıyor 8 numaraya ihtiyacı var demiştim ama bunun olumsuz yönünede görebiliyoruz çünkü Doğukan bunu izlediğim bazı maçlarında yapamıyor koşularını sıklaştırması lazım ki 8 numaraya bürünecek oyuncu çıkar. En büyük eksiklik olarak aldığım notlardan biri ‘’ KENDİNE GÜVENMİYOR’’ kendine hücumda güvenmesi lazım artık sorumluluğu üstüne alıp hücumda gelen şansları değerlendirmek zorunda. Gerektiği yerde şut gerektiği yerde pas tercihi olmalı. Güvendiği zaman bunları iyi yapacak yeteneğe sahip. Yeteneğine saygı duyup skor değiştirmeye yeltenmelidir.

FİZİK FİZİK FİZİK...

Türk futbolunun en büyük eksikliği, coğrafyamızın en büyük eksikliği FİZİĞİMİZ doğamızda mı var özen mi göstermiyoruz ona yorum yapamıyorum ama Türk futbolunun açık ara en büyük eksikliği futbolcuların fiziğidir.Bunu eksik olarak yazmaya utanıyorum çünkü alt yapılarımızda yıllardır herkesin gözü ile gördüğü herkesin bağırarak söylediği eksikliğimize önlem alamaması oyuncuya patlamamalı diye düşünüyorum. Eğer farklı imkanlar varsa, yapılacak ne varsa Doğukan bunun üstüne düşmeli ve kendi kariyeri için fiziğine yüklenmeli. Mental olarak çok düşüşe geçiyor fiziği ise yabancı fizikli futbolculara karşı koyamıyor eksiklik olması üzücü… Kendini bir üst seviyelerde görmek istiyorsa ilk olarak fiziğini düzeltmek zorunda izlerken birebirde yetenek olarak geçeceği oyuncuları fiziği yüzünden geçememesi üzücü bir durum olarak gözüküyor. Fizik düzeldiği zaman daha iyi yerlere belki de hayalini kurduğu yerlere geleceğinden eminim. Topla fazla oynamak yerine bazı maçlarda basit oynayarak geçirebilir topla fazla oynaması geriye çeker ama basit oynadığı zaman o pozisyonlarda yukarı çıkabilir her zaman yapmasın ama gereksiz top tutmalarını azaltmalıdır. Kanatlarda adam eksiltmesi çok iyi yönlerinden biridir Doğuka’nın. Orta sahadan topu alıp oyunu açabiliyor. Oyunu kurucu görevini de eline alabiliyor. Oyundan düştüğü zamanları özel olarak not aldığımız zaman genel olarak takım geriye düştüğü zamanlara denk geliyor takım geriye düşünce gereksiz agresifleşme yerine saha içine odaklanıp skora katkı sağlaması lazım. Agresifleştiği zaman yaptığı her top kayıbı ona ceza olarak dönüyor.

Çok çalışkan ve yeni taktiklere açık bir oyuncu. Gelişmesi için yapılacak tüm taktiklere uyum sağlamasını seviyor.
Kanatlardan geriye gelen, hızlıca ileriye giden, takımı için her şeyi yapan bir karaktere sahip. Top kontrolü iyi derecede. Ayağına topu yakıştırıyor. Ayaklarına hakim ve yere güçlü basan bir kanat oyuncusu., Patlama gücü çok yüksek bir oyuncu. Geleceğe yönelik planlamalarda kesinlikle yer almalıdır.

'Topla çok fazla oynayan hücuma yönelik takımlarda daha iyi işler yapabilir'

Topla çok fazla oynayan hücuma yönelik takımlarda daha iyi işler yapabilir. Antalyaspor şuan oynadığı futbola uygun değil ve elinden geldiği kadar takıma ayak uydurmaya çalışması ne kadar çalışkan olduğunu gösteriyor.

Topsuz alanda koşuları olumlu sonuçlanıyor. %70 üzerinde bir olumlu sonuca ulaşıyor. (İzlediğim maçları üstünden %’lik.) Savunmaya yardıma gelmesi yanı sıra nerede duracağını çok iyi bilmesi genç yaşına rağmen takımı yönlendirmesi, oyunculara duracağı yeri göstermesi çok iyi. Son olarak ise saha görüşü ve adam takibini iyi yapıyor. Sezisi
yüksek ve her an nerede baskı kuracağını iyi biliyor.

Genel Maçlarda (Min10)

Güç: İYİ-ORTA
Hız: ÇOK İYİ
Dayanıklılık: İYİ- ORTA
Çeviklik: İYİ-ORTA
Zıplama: İYİ-ORTA
Hızlanma: ÇOK İYİ
Hava Hakimiyeti: İYİ – ORTA
Denge: İYİ -ORTA
Top Kapma: ORTA
Orta Yapma: ORTA

----------------------------

Hazırlayan : Ali Bozkurt

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz.

Mail: scout@ajansspor.com

Mail: alibozkurt178@gmail.com

Yayınlanma Tarihi : 24.04.2019 

Senin için hazırladığımız haberler