Doğukan Sinik'ten dar gelirli ailelere destek sözü

28.03.2020 - 22:02 | Son Güncellenme: 28.03.2020 - 22:17

Antalyaspor'un genç futbolcusu Doğukan Sinik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alkış aldı. Genç futbolcu, "İyilik paylaştıkça çoğalır" sözleriyle başladığı sözlerine yardıma muhtaç ailelere destek vereceğini açıkladı.

Genç futbolcu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Evimizde kalmamız gereken bu dönemde yardıma muhtaça ailelerin erzaklarını karşılama karar aldım. Peki siz de var mısınız?"

Takım arkadaşlarından da topluyor

Genç futbolcunun takım arkadaşlarından da yardım topladığı ve hedefinin 1000 aileye destek vermek olduğu öğrenildi.

Canlı yayında yardım topluyor

Doğukan Sinik'in 50 ailenin erzak ihtiyacını karşılayacağı öğrenilirken, genç futbolcu bununla da yetinmedi. 20 yaşındaki futbolcu, Twitch üzerinden online yayın yaparken ihtiyacı olan aileler için de yardım kapmyanyası başlattı. Dün akşam ilk yayınını yapan Sinik'in, toplanan paraları yardım için kullanacağı belirtildi.

Twitch nedir?

Twitch, Instagram, Facebook ve Youtube gibi bir sosyal medya platformu olarak ifade edilirken içerisindeki canlı yayın özelliği ile adından söz ettiriyor. 10 yıla yakın bir geçmişi bulunan Twitch, dünyanın en iyi oyuncularının ve yayın yapmak isteyen kişilerin insanlarla iletişim kurduğu bir yer olarak ifade ediliyor. İlk çıktığı zamandan bu yana gün geçtikçe popülaritesi artan bu platform, League of Legends yani oyuncuların genel olarak LOL diye andığı oyun hakkında yapılan yayınlar sonrası şimdiki halini aldı. LOL yayınlarıyla ününe ün katan Twich, sonralarda diğer başka oyunlara da ev sahipliği yapmaya başladı. Twitch platformu üzerinden yapılan yayınlara öyle rağbet gösteriliyor ki, uygulamanın günlük ziyaretçi sayısı 30-40 milyonlara kadar çıkabiliyor.
Bu platform üzerinden Windows, Mac, PlayStation 3, PlayStation 4 ve Xbox 360 konsollarına sahip bütün kullanıcılar, istedikleri zaman yayın yapabilir. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler