Doha'daki Türk Finaline Türk Medyası Yabancı! | Beşiktaş-Antalyaspor

İsa Kethüda
06.01.2022 - 00:56 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 01:16

Doha'da oynanan Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa finalini sadece 4 bin kişi izlerken, Türkiye'den de hepsi topu 13 gazeteci yerinden izledi. İşte detaylar...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa finalini bir marka haline getirmek adına yurt dışında oynatma kararı almıştı. Bu çerçevede Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor finali Katar'ın başkenti Doha'da oynandı. Ne var ki Türkiye'nin Süper Kupa finaline Türk medyası yabancı kaldı!

TSYD'ye ana akımdan başvuru yok

Doha'daki finale ana akım medyadan muhabir gitmedi. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üzerinden final için sadece 13 gazeteci akreditasyon yaptırdı. Ama bunların içinde ana akım olarak bilinen büyük gazeteler yer almadı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan tarihi hat-trick
Habere Git

Toplam 13 medya mesubu gitti

Katar'ın başkentindeki Türk finaline TRT, Anadolu Ajansı (AA), Demirören Haber Ajansı, Fanatik gazetesi ve Beşiktaş Kulübü'nden oluşan toplam 13 medya mensubu dışında kimse akredite olmadı. Yıllardır Beşiktaş'ı takip eden birçok muhabir finali televizyondan izledi.

Bu sefer sponsor da olmayınca...

Son yıllarda büyük medya organları yurt dışı organizasyonlara muhabir yollamamaya başladı. Hatta yurt için deplasmanlara gönderilen muhabir sayısı da çok düştü. Ekononik tasarruf en büyük gerekçe. Ana akım dahil birçok kurumdan medya mensubu ancak kulüpler veya sponsorların davetlisi olunca artık yurt dışı maçlarına gider oldu. Bunun son örneği Euro 2020 finallerinde yaşanmıştı.

İlgini Çekebilir
Penaltıların kahramanı Ersin, maçın ardından komnuştu
Habere Git

Gazeteci de taraftar da yalnız bıraktı

Doha'daki Süper Kupa finaline ne TFF ne de herhangi bir sponsor daveti gerçekleşti. Hal böyle olunca da iki Türk takımının Katar'daki kupa mücadelesine yerinden, kameraman, foto muhabiri de dahil sadece 13 medya mensubu tanıklık edebildi. Tribünden de yalnızca yaklaşık 4 bin kişinin izlediği Süper Kupa finali, bu anlamda marka yaratmaktan çok uzak bir görüntü verdi.

İlgini Çekebilir
Groenendijk: "Neden VAR'a gidilmediğini sormak gerekiyor"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler