Anthony Nwakaeme'nin Çalımlarının Sırrı Ortaya Çıktı

18.02.2022 - 15:08 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 15:30

Kıvrak çalımları ve performansıyla izleyenleri büyüleyen Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı Anthony Nwakaeme’nin bilimsel sırrı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Anthony Nwakaeme'nin Çalımlarının Sırrı Ortaya Çıktı

İsrail'li doktorlar Nwakaeme'nin vücudunu incelemiş

Dar alanda attığı müthiş çalımlar nedeniyle 'Telefon kulübesinde çalım atıyor" benzetmesi yapılan 32 yaşındaki yıldız futbolcunun vücudu İsrail'de araştırma konusu olmuş.

Konyasporlu 4 futbolcuya 13 saniyede 6 çalım

Bordo mavili ekibin 2018 yılında İsrail ekibi Beer Sheva’dan 1,5 milyon Euro'ya transfer ettiği Nwakaeme ile ilgili İsrailli bilim adamlarının tespiti oyuncunun başarısını ortaya koyuyor. Konyaspor maçında dört rakibine 13 saniye içinde tam altı çalım atıp ayakta kalan ve Visca’ya galibiyeti perçinleyen golün pasını veren Nwakaeme tez konusu olmuş.

"İskelet kasının elastikiyet kuvveti çok güçlü”

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Tel Aviv Üniversitesinden Dr. Haim Bilon, Trabzonspor’un yıldızı Anthony Nwakaeme, Beer Sheva’da oynarken “İskelet kasının elastikiyet kuvveti çok güçlü” tespitini yapmış.

İlgini Çekebilir
Anthony Nwakame'de sıcak gelişme! Konya maçına damga vurmuştu...
Habere Git

Yer çekimine karşı

Tel Aviv Üniversitesinden Dr. Haim Bilon, o dönemde Nijeryalı oyuncunun vücudunun esnekliğinin sırrını şu şekilde anlatmış:

"Sahip olduğu vücut yapısı, özellikle yüksek hızlarda yapılan hareketler sırasında ortaya çıkıyor. Bunu çıkaran ise kasın elastikiyet (esneklik) özelliklerinin ortaya çıkardığı kuvvet. Yer çekimine karşı yapılan hareketlerde, yere temas eden ektremitenin yapısında bulunan kas liflerinin boyu uzuyor. Güç kazanımı yer çekimine karşı koyacak türde hareket hızının arttığı fiziki aktiviteler sırasında ön plana çıkabiliyor..."

Liderlikte katkısı büyük

Bu sezon bordo mavili formayla 23 maçta forma sahaya çıkan Nijeryalı futbolcu, 7 gol ve 8 asistlik performansıyla ligde açık ara lider olan takımına büyük katkı yaptı.

Yeni sözleşme görüşmeleri sürüyor

Trabzonspor'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tribünlerin sevgilisi durumundaki Nwakaeme ile yeni sözleşme imzalamak için görüşmeler sürüyor. Yıldız futbolcunun bordo mavili takımda kalmayı istediği ve anlaşmanın kısa zamanda sağlanması bekleniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler