Dolar kaç TL oldu? - 1 Dolar kaç TL - 100 Dolar kaç TL oldu - Güncel dolar takip et

18.11.2021 - 16:51 | Son Güncellenme: 18.11.2021 - 16:58

Dolar her geçen gün yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar'ın kaç TL olduğu da araştırılmaya devam ediyor. Dolar kaç tl oldu ve 1 dolar kaç tl gibi aramalarda sürüyor. İşte Dolar'un güncel kuru ve canlı takibi...

Dolar kaç TL oldu? - 1 Dolar kaç TL - 100 Dolar kaç TL oldu - Güncel dolar takip et

Dolar'ın her geçen gün rekor kırması sonrası vatandaşlar dolar kurunu merak etmeye başladılar. Doalr gün içinde ne kadar fiyatları ulaştı ve canlı olarak ne kadar gibi aramalarda sürüyor. İşte Dolar hakkında tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

1 DOLAR NE KADAR?

1 Dolar bugün satış olarak ise 11. 12 TL dolaylarında işlem görüyor. 

Tarih: 18.11.2021

Saat: 16.59

Merkez Bankası politika faizini yüzde 16’dan yüzde 15’e indirdi. Piyasada beklentiler de bankanın 100 baz puan faiz indireceği yönündeydi.

Karar 5 dakika gecikmeli olarak açıklandı.

Karar öncesinde 10,57 olan dolar/TL önce 10,97’ye, daha sonra 11,31’e kadar yükseldi. Euro/TL’de 12,82 seviyesi görüldü.

Banka, enflasyonda yüzde 20’ye yaklaşılmasına rağmen eylül ve ekimde toplamda 300 baz puanlık faiz indirimi yapmıştı.

 
Kararda yer alan “Kurul, arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin 2022 yılının ilk yarısı boyunca da etkisini sürdürmesini beklemektedir. Kurul, bu etkilerin ima ettiği sınırlı alanın kullanımını Aralık ayında tamamlamayı değerlendirecektir” ifadeleriyle aralıkta faiz indirimine devam mesajı verdi.

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16'dan yüzde 15'e indirilmesine karar vermiştir.

Küresel iktisadi faaliyette yılın ilk yarısında yaşanan toparlanma ve aşılama oranlarındaki artışa rağmen salgında yeni varyantlar küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmaktadır.

Küresel talepteki toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır.

Başlıca tarımsal emtia ihracatçısı ülkelerde yaşanan iklim koşullarının küresel gıda fiyatları üzerinde olumsuz yansımaları görülmektedir.

Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmekle birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini değerlendirmektedir. Bu çerçevede, gelişmiş ülke merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını sürdürmekte, varlık alım programlarına devam etmektedir.

Öncü göstergeler yurt içinde iktisadi faaliyetin dış talebin de etkisiyle güçlü seyrettiğine işaret etmektedir. Aşılamanın toplumun geneline yayılması salgından olumsuz etkilenen hizmetler, turizm ve bağlantılı sektörlerin canlanmasına ve iktisadi faaliyetin daha dengeli bir bileşimle sürdürülmesine olanak tanımaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler