Galatasaray'da Domenec Torrent Fatih Terim Hakkında Açıklama Yaptı

02.03.2022 - 14:09 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 15:24

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, transfer, Babel ile Feghouli'nin sözleşmesi, Pulgar, Morutan, Arda Turan ve Fatih Terim hakkında konuştu.

Galatasaray'da Domenec Torrent Fatih Terim Hakkında Açıklama Yaptı

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, beIN Sports'ta açıklamalarda bulundu. İspanyol teknik adam, Sarı-Kırmızılılar'a alışma süreci, takımdaki son durum, oyun planı, strateji, stil ve transfer hakkında konuştu.

"Sezon başında başlasaydım farklı olabilirdi"

Galatasaray'a geldiğinden beri takımın geliştiğini söyleyen Domenec Torrent, "Takımın geliştiğini ve dönüştüğünü düşünüyorum. Son 2 maçta neredeyse 100'er dakika takım taktik disiplinden hiç kopmadı. 45 gündür buradayım. Sezon başında başlasaydım takıma alışma konusunda farklı durumda olabilirdik." ifadelerini kullandı.

"Benim stilim bu"

Oyun stratejisi hakkında konuşan Torrent, "Stil tartışılamaz. Topu kolay kaybetmeme, hatlar arasında oynama, açık oynama, kaleciden başlayarak oyunu kısa pasla kurma, oyunun ana karakteri olma ve top kaybında da çok hızlı tepki gösterip, topu geri kazanma. Benim stilim bu." dedi.

İlgini Çekebilir
Ryan Babel'in yeni takımı belli oldu
Habere Git

"Farklı özellikleri olan oyunculara ihtiyaç var"

Transfer konusunda açıklama yapan İspanyol çalıştırıcı, "Galatasaray'ın armasındaki 4 yıldızın bir anlamı var. Biz her maça kazanmak için çıkarız. Ben oyuncularımızdan çok memnunum. Daha iyi oyunculara ihtiyacımız var demiyorum. Oyuncularımız zaten çok kaliteli. Farklı özellikleri olan oyunculara ihtiyaç olabiliyor bazen." şeklinde konuştu.

"Manchester City ile Galatasaray maç yapabilir"

Torrent, başarılı teknik direktör Pep Guardiola için "Pep Guardiola ile çok yakın bir ilişkim var. O benim dostum. Sürekli irtibat halindeyiz. Manchester City ile Galatasaray maç yapabilir. Hem kulüpler için iyi olur, hem de onlar bu güzel şehri görür. Bu çok güzel olur." dedi.

"Fatih Terim'den sonra baskı hissetmedim, oluşturuldu"

Fatih Terim hakkında düşüncelerini aktaran Domenec Torrent, "Sayın Fatih Terim'den sonra baskı hissetmedim, oluşturuldu. Ben kendisine çok büyük saygı duyuyorum. Sadece Türkiye için değil, Avrupa için de önemli bir isim." ifadelerini kullandı.

Muslera'nın sağlık durumu

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera'nın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Torrent, "Muslera antrenman yapmaya yeni başladı, sakatlık süreci uzundu. Nando'nun sadece saha içinde değil, saha dışında da ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor." diye konuştu.

Muslera'ya yönelik sözlerine devam eden İspanyol, "Nando, Inaki'ye kulübü tanıması açısından yardımcı oluyor. Deneyimli oyunculardan beklediğimiz şey de bu. Kendilerinden daha tecrübesiz oyunculara yol göstermeli ve yardım etmeliler. Önemli olan oyuncu ya da antrenör değil; kulüptür. Nando da bunu her gün gösteriyor." şeklinde ifade etti.

Erick Pulgar'ın transferi

Takıma ara transfer döneminde katılan Erick Pulgar için açıklama kaydeden Torrent, "Erick'ten memnunum ve daha fazla oynayacağını söyleyebilirim. Her ülkenin kendi alışkanlıkları vardır. Türkiye'de normalde rotasyon yapılıyor mu bilmiyorum, ben rotasyon yaparım nedenini de açıklayayım: Benzer özelliklerdeki oyuncular arasında rotasyon yapılırsa, her an maça çıkmak için hazır olurlar ve aralarında tatlı bir rekabet olur. Rakibe göre de seçimler değişebiliyor." dedi.

"Pulgar kaliteli bir oyuncu ama..."

Torrent, "Pulgar iki dokunuşta çok rahat oynayabiliyor, kaliteli bir oyuncu ama Türkiye'ye gelip dilini bilmeden 15 günde alışmak kolay değil. Oyunculuğu dışında büyük bir karakteri olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşları da yardımcı oluyor. Birçok maçta oynadığını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Babel ve Feghouli'nin bitecek olan sözleşmeleri

Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Ryan Babel ve Sofian Feghouli'nin son durumunu açıklayan teknik adam, "Spor anlamında deneyimli olmamızda her zaman fayda var. Antrenör olarak bir maç sonrasını pek düşünmüyoruz. Oyuncuların da aynı şeyi yapmaları lazım. Her zaman oynamak istediklerini göstermeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Arda Turan ve Morutan neden kadroda yok?

Arda Turan ve Olimpiu Morutan'ın maç kadrosuna alınmaması konusunda Torrent, "Morutan'ın durumunda belli regülasyonlara uygun takım çıkarmamız gerekiyor. Barış, Babel ve Emre'nin daha iyi oynayabileceğini düşünüyoruz bazen regülasyona uyuyoruz. Günün sonunda hepsi iyi antrenman yapıyorlar. İyi antrenman yaptıkları için rakibe göre hangisi faydalı olabilir, onu seçiyoruz." derken, Arda konusunda herhangi  bir şey söylemedi.

Senin için hazırladığımız haberler