Filenin Sultanları'nın Dominik maçının şifreleri

31.07.2024 - 12:53 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 13:07

Ajansspor yazarı Mehmet Sevinç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak Filenin Sultanları için bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Filenin Sultanları'nın Dominik maçının şifreleri

Mehmet SEVİNÇ - AJANSSPOR

Zorlandığımız ama kazanmayı bir şekilde başardığımız Hollanda maçının ardından Olimpiyat Oyunları’ndaki ikinci sınavımızı Dominik Cumhuriyeti karşısında vereceğiz. İlk maçın zor geçmesinin en önemli nedenlerini hazırlık maçı yapmamak, sakat oyuncularımızın uzun süren tedavileri sonrası maç ritminden uzaklaşmaları, servis karşılayamamak ve iyi servis alamamak olarak sayabiliriz. Bu açıdan bakarsak Hollanda maçının uzun sürmesi de eksiklerimizi ve oyun içinde yapabileceklerimizi görmemiz açısından bizim açımızdan iyi oldu diyebiliriz.

Şimdiki rakibimiz Dominik Cumhuriyeti ise Hollanda’dan daha farklı bir takım. Çok yüksekler, güçlüler ve fizik güçlerini de sahada kullanmayı seviyorlar. İtalya maçında, turnuvanın en büyük favorilerinden biri karşısında oynadıkları oyun risk almayı da ne kadar sevdiklerini bizlere gösterdi. 38 direkt hata yaptıkları maçı 3-1 kaybettiler ama hücumda risk almaktan kaçınmadılar. Blok tehdidi oluşturdular ve Egonu’yu da çok iyi savundular. Eğer iyi manşet gelirse ortadan oynamayı da ihmal etmiyorlar çünkü orada da yüksek oyuncuları var. Ancak unutmayalım ki teknik kapasitesi sınırlı bir takımdan bahsediyoruz. Bu yüzden bizim için topu oyunda tutmak çok değerli olacak. Rakibin risk aldığı anlarda biz sabırlı oynamayı başarırsak ibre mutlaka bize dönecektir.

Uzun yıllardır birlikte oynayan bir takım Dominik ve oturmuş bir oyunları var. Zaman zaman onlarla oynadığımız oyunlarda zorlansak da genel anlamıyla çok daha iyi bir takımız. Burada önemli nokta rakibin fizik kapasitesine aynı şekilde karşılık verebilmek. Burada Zehra’nın yeniden kadroya dahil olması önemli. Eğer oynayabilecek durumdaysa ortada yaşayabileceğimiz fiziksel handikapların da büyük ölçüde önüne geçmiş olacağız. Oynaması bizim için gerçekten kritik önem sahip çünkü Aslı her ne kadar formda olsa da bu pozisyonda yüksekliğe çok ihtiyacımız var. Özellikle rakibin ön kısa hücumlarında orta oyuncuyu durdurabilmek için Zehra kritik öneme sahip olacak.

İlgini Çekebilir
Zehra Güneş'ten sakatlık ve Melissa Vargas açıklaması geldi
Habere Git

Aynı durum köşeler için de geçerli. Çünkü Hollanda maçını smaçörde Meliha ve Hande ikilisiyle oynayarak çözdük. Ebrar smaçör pozisyonunda etkili olamamıştı. Ancak çapraza geçtiğinde yüksek yüzdesi bize kritik sayılar kazandırmıştı. Fakat bu maçta onun smaçör pozisyonunda etkili oynamasına ihtiyacımız var. Çünkü Hande ve Meliha ile oynarsak evet topu oyunda daha fazla tutabiliriz ancak blok kurgusunda sorunlar yaşarız. O yüzden Ebrar kritik öneme sahip.

Hollanda maçından daha iyi servis atıp daha iyi manşet aldığımızda ibre her türlü bize dönük olacaktır. Fakat unutmamak gerekir ki Hollanda’dan daha sert bir takıma karşı oynayacağız. Onların büyük ihtimalle gruptan çıkmak için son şansı olacak. Maça fazlasıyla asılacaklar. Onların ritim bulmamaları bizim de kendi klasik oyunumuza yaklaşmamız son derece önemli.

Senin için hazırladığımız haberler