Luka Doncic, Dallas Mavericks'i finale taşıdı! Müthiş performans...

İsa Kethüda
19.05.2024 - 10:22 | Son Güncellenme: 19.05.2024 - 10:30

NBA'de Oklahoma City Thunder'ı 117-116 yenen ve seriyi 4-2 kazanan Dallas Mavericks, konferans finaline yükseldi. Dallas'ta Doncic "triple double" yaptı.

Luka Doncic, Dallas Mavericks'i finale taşıdı! Müthiş performans...

AJANSSPOR-HABER

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Oklahoma City Thunder'ı 117-116 yenen ve seriyi 4-2 kazanan Dallas Mavericks, konferans finaline yükseldi.

Luka Doncic triple double yaptı

NBA play-off'larına tek maçla devam edildi. All-star yıldızı Luka Doncic'in 29 sayı, 10 ribaunt, 10 asistle "triple double" yaptığı maçı 17 sayı geriden gelerek kazanan Mavericks, konferans finali biletini aldı.

Kyrie Irving'den 22 sayılık katkı

Mavericks'te Kyrie Irving 22 sayı, 3 asist, 2 ribaunt, Derrick Jones 22 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, Dereck Lively 12 sayı, 15 ribauntla galibiyeti katkıda bulundu.

Luka Doncic: "Kyrie Irving hepimize liderlik ediyor"

Luka Doncic ve Kyrie Irving karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Luka Doncic, "Kyrie, olgunlaşmama ve oyunu farklı bir şekilde görmeme çok yardımcı oldu. Sahada onun gibi biriyle oynamak muhteşem. Hepimize liderlik ediyor, müthiş bir enerjisi var" dedi. 

Kyrie Irving: "Luka, oyuncu ve lider olarak gelişmemi sağladı"

Kyrie Irving ise, "Luka, oyuncu ve lider olarak gelişmemi sağladı. Dallas'a gelirken ruhsal anlamda sorunlar yaşıyordum ama bana kucak açtılar. Luka, rekabet etmeyi seven kocaman bir "oyuncak ayı" gibi. Bazen sadece arkama yaslanıp onun yeteneğine hayret ediyorum" şeklinde konuştu.

Thunder'da ise Shai Gilgeous-Alexander 36 sayı, 8 asist, 3 ribaunt, Jalen Williams 22 sayı, 9 ribaunt, 8 asist, Chet Holmgren 21 sayı, 3 ribauntla mücadele etti.

Dallas Mavericks finalde rakibini bekliyor

Mavericks, konferans finalinde Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Kyrie Irving & Luka Doncic

Senin için hazırladığımız haberler