Galatasaray'da seçim olacak mı? Burak Elmas açıkladı

29.04.2022 - 14:15 | Son Güncellenme: 29.04.2022 - 23:49

Galatasaray'da seçimli genel kurula tedbir kararının getirilmesiyle yarın yapılacak olan seçimin iptal olmasının ardından başkan Burak Elmas basın toplantı düzenledi.

Galatasaray'da seçim olacak mı? Burak Elmas açıkladı

Galatasaray'da kulüp üyelerinden Fırat Develioğlu'nun başvurusu üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi (İstinaf) yönetim kurulu tarafından alınan olağanüstü seçimli genel kurul kararının tedbiren durdurulmasını hükme bağladı.

Dairenin bu kararı üzerine Galatasaray Kulübünün yarın planlanan olağanüstü seçimli genel kurulu gerçekleştirilemeyecek.

 

Galatasaray'da başkan Burak Elmas yaşanan bu gelişme üzerine Nef Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.  İşte Burak Elmas'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Büyük algılar yaratılmaya çalışılıyor"

Sarı kırmızılı camiada büyük algı yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Burak Elmas "Resmi sitemizden gelişmelerle ilgili açıklamalar yapmaya özen gösterdik. İbra toplantısında olan konular hakkında hiç konuşmadım. Seçim süreciyle ilgili ve seçimi ilan ettikten sonra olan gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Büyük algılar yaratılmaya çalışılıyor. Bizim sükunetimiz yanlış anlaşıldı." dedi.

"Bugünler son günler olacaktı"

Bütçenin onaylanmaması nedeniyle ciddi anlamda süreci kitlediğini ifade eden Burak Elmas "Biliyorsunuz Genel Kurul yapıldı. Bunun sonucunda yönetim kurulumuz idari yönden ibra edilmedi. Daha sonra yapılan bütçe oylaması da kabul edilmedi. Bütçe oylamasından önce ibrasızlık kararından sonra Galatasaray Üyeleri'nin karşısına çıkarak 8722 maddesinin gereğini yapacağımızı paylaştık. Daha sonra bütçemiz onaylanmadı. Bütçenin onaylanmaması ciddi anlamda kitledi. Acil olarak normalde genel kurul tutanaklarını beklememiz gerekir. Bugünler son günler olacaktı. Biz bunu beklemeden bütçesiz Galatasaray'ın kitleneceğini öngördüğümüz için 30 Nisan'a seçim kararı aldık. Bu karar benim önüme getirildiğinde genel kurul tutanağı henüz elimize ulaşmadığı için 87'ye 22'den bir karar almadığını ve 28'e 1 maddeden karar almamız gerektiğini söyledik. Altına şerk düşen de benim. Elimizde genel kurul şartları ulaşmadığı için buna karar verdik." ifadelerini kullandı.

"Mahkeme başvurusu bunun daha ciddi olduğunu ortaya çıkardı"

Yaşanan sürecin hukuk zemininde tarafsız olarak sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Burak Elmas, şöyle konuştu:

"Fakat sonrasında çok enterasan süreçler gelişti. İlk önce Sivil Toplum Örgütleri ile İlişkiler'den denetleme geldi. Ben profesyonel arkadaşlara sordum ve bunun normal olduğunu söylediler. Fakat sonra gelişen raporun çıkması ve mahkeme başvurusu bunun daha ciddi olduğunu ortaya çıkardı. İstanbul Valiliği'nin bir tedbir talebi ile başvurusu olduğunu öğrendik. Seçim sürecini götüren Divan Başkanımız, bu raporda yer alan hukuk dışı eylemlerle ilgili Divan Başkanımız iki adayımızı toplantıya çağırarak, bunun Galatasaray kararı olduğunu ve bu kararı beraber almamız gerektiğini söyleyerek ilk toplantımızı yaptık. Ben kendilerine kulübün hukuk departmanı seçim sürecinde de bana bağlı olduğu için dışardaki hukukçunun yapmasını ve başkana bağlı olan bir hukukçuyla etkilenmemesini önerdim. Onlar da bu süreci Galatasaray hukukçularının yapması gerektiğini söyledi."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi!
Habere Git

"Tüm itirazlar anında yapıldı"

Mahkeme sürecinde tüm kararlar direkt olarak mahkemeye sunulduğunu dile getiren Elmas "O andan itibaren alınan tüm kararlar bu komisyon ile paylaşıldı. Başkan adaylarmızın da kendi ekiplerinde yer alan hukukçular da yer aldılar. Tüm kararlar benim onayım gerekmeksizin mahkemeye sunuldu. Başvurular reddedildi. Daha sonra bir istinaf başvurusu yaptı, valilik kararı sonra geri çekildi. Sayın Selçuk Erdoğmuş kendi bölümüyle ilgili dava açtı. 3 davanın da etkileyebileceği için Genel kurulu, bunlar ekip tarafından beraber takip edildi. Daha sonra davayla ilgili tedbir kararı verildi. Çarşamba günü acil olarak ortak yürüttüğümüz bir komisyonun kararıyla duruşma istendi. Tüm itirazlar anında yapıldı. Mahkeme Cuma günü duruşmayı verdi ve tedbir kararı kaldırıldı." dedi.

"Bugüne kadar gelen ciddi bir itibar suikasti ve linç başladı"

Seçim kararının alındığından itibaren ciddi bir itibar suikasti ve linç kampanyasının başladığını ifade eden Burak Elmas "Bu tedbir kararının sonunda bizim talebimiz olmamasına rağmen bizim seçilmemiz konusunda bir karar verilmiş. Bu bizi çok şaşırttı, böyle bir talebimiz yoktu. Adaylarla tekrar görüştük. Bu sürecin kendilerini ilgilendirdiğini ve kararı birlikte vermemiz gerektiğini söyledim. Çıkacak tüm kararlar ile ilgili 30'una kadar herhangi bir iptal olasaılığının olup olmadığını sordum. Bunun mümkün olmadığını söylediler. Adaylara isterseniz yeni bir karar alarak 1-2 haftalık gecikmeyle risk almadan temiz bir seçim kararı alabiliriz dedik. Onlar da böyle bir karar aldılar, biz de bu karara uyduk.
 

Bu tedbir kararı kalktıktan sonra üyemiz istinaf başvurusu yaptı. Fakat ne entresandır ki başvurunun olduğu gün herhangi bir bilgimiz yokken istinaf mahkemesinin almış olduğu bir karar olduğu dolaşmaya başladı. Kim bunu servis ettiyse bu kararı biliyorlardı. Bugüne kadar gelen ciddi bir itibar suikasti ve linç başladı. Bu istinaf kararına itiraz ederek bu kararı hızlandırdığımız iddia edildi. Hukukçularımıza sorduğumda itiraz edilmediğini açıkladılar. Akşamüstüne doğru iş büyüdü ve bu alınan tedbir kararının benim tarafımdan aldırıldığına dair bir kampanya başlatıldı." dedi.

"Onlar 28 Mayıs olarak bir tarih istediler"

Kendi yönetiminin aday olamadığı için mahkemeye başvurduğunu ifade eden Elmas "Biz tüm bunlar olurken kulübümze ulaşmış bir karar olmadı ta ki bu sabaha kadar. Hemen adaylarımızla toplandık ve kendileriyle davayla ilgili konuştuk. Onlara böyle bir durum olduğunu ve bizim de kastlı olarak içine çekilmek istendiğini söyledik. Bizim haberimiz ve bilgimiz olmadığı halde 1 gün önce servis edilerek bir kampanya başladtıldığını açıkça dile getirdim. Onların görüşleri ile ilerlemek istediğimi söyledim. Kendileri de 28 Mayıs'ı işaret etti. Tabii Galatasaray'ın geçirdiği 1 ay çok zor oldu. Her gün alınması gereken ciddi kararlarda önemli bir görev oluyor ve bu çok zor. Bütçe ile ilgilenişimiz olduğunu söyledik. Bazı transferlerimizi amatör şubelerde yapamadık. Onlar 28 Mayıs olarak bir tarih istediler bunun dışında başka bir Bizim aday olma hakkımızın yerine gelmediği için yarın yapılacak seçimde bizim aday olmadığımızı ve bu tedbirin kalkması için mahkemeye başvurduk. O başvuru da reddedildi." dedi.

İstifa etmesi yönünde çıkan çağrılara da cevap veren Burak Elmas, şöyle konuştu:

 

"Galatasaray tarihinde istifa etmiş sadece 1 başkan var"

 

"Adaylarımız tabii ki haklılar onlar seçim ilan edilmesini istiyor. Bir gerçek var, Galatasaray bir kaosun içine itildi. Bu kaosu yaratanlarla tüm camiamız mücadele etmeli. Taraftarlarımızın da yanlış yönlendirilmeye çalışıldğını görüyorum. Örneğin istifa etse seçim devam eder diyorlar. Halbu ki istifa ile yapılacak her türlü seçimin 1 ay sonra yapılacağı belirtiliyor. Aynı tarih... İstifa olsa kulüp başsız kalır. Galatasaray ciddi kararlarda karar alamaz. Bugüne kadar Galatasaray tarihinde istifa etmiş sadece 1 başkan var. Biz bugüne kadar seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Biz yönetime geldiğimiz andan itibaren ciddi anlamda Galatasaray'ın tartışılmayan konularıyla her konuda mücadele ettik. Üyelerimizi önüne net rakamlar ile bilgisini sunduk. Bu birçok kişiyi rahatsız etti."

"Galatasaray'ı kitlediler"

Şeffaf yönetim anlayışında kendilerine engel çıkaranlar olduğunu ifade eden Elmas "Engellenmeye çalışıldık, biz pes etmedik. Transfer dosyalarının açılması, menajerlerle ilgili dosyaların paylaşılması dahil her konuda şeffaf davranıp yolumuzdan sapmadık. Ama bunu yaptırmamak için mücadele veren bir kesim oluştu. Bu mücadele olağan kurulda da devam etti. Sunduğu bütçeye uymuş bir yönetim kurulunu mali olarak da ibra etmemeye çalıştılar. Maalesef bu arkadaşların arasında bir önceki yönetimde mali olarak ibra konusunda benim Galatasaray'da böyle bir şeye izin veremeyiz dediğim kişiler de var. Galatasaray'ı kitlediler. Galatasaray'ı sosyal medya baskısıyla yönetmeye devam edersek bankalarla ilgili imzalanması gerekenleri yapamayız. Bunun da kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum. Bunun için ciddi çalışan, mescidte uyurken oylama için aşağı inen, Galatasaray yönetiminin ibra olmaması için çalışan arkadaşlarımız başkanlık seçiminde yer almadılar ya da yönetimlerde de yer almadılar. Onlar istediğini aldı ve şimdi bayram tatilindeler." dedi.

"Burada uzun süreli oturmak isteyenlerden değilliz"

Gelecek hafta seçim tarihini açıklamaya karar verdiklerini ifade eden Elmas "Biz bu seçimin yapılması için elimizden geleni yaptık. Tüzük önerisini de genel kurula getirilmemesi için bize baskı yaptılar. İbra olmamamız için tam seçim öncesi klasörlerle disiplin evrakları gelmeye başladı. Galatasaray'da dışarıdan görüldüğü gibi basit değil her şey. Kişilerden bağımsız,kişilerin çiftliği olmaması için ciddi bir direnç var. Galatasaray bugün borcunu ödemek üzere en şanslı kulüp olmasına rağmen bunların yapılmaması için ciddi bir mücadele var. Galatasaray'ın kayyuma gitmesini istiyorar. Bundan sonra tabii ki herhangi bir seçim olmaksızın bu seçimin olmaması mümkün değil. Burada uzun süreli oturmak isteyenlerden değilliz. Ciddi konularda istişare etmek istiyoruz. Eski başkanlarımız ve adaylarımızla görüşmek istiyoruz. Bugün seçimle ilgili tarihi önümüzdeki hafta tekrar konuşmak üzere Galatasaray'ı kitlemeyecek şekilde bir tarih açıklamak üzere bu hafta sonu istişare yaparak önümüzdeki hafta tarihi açıklamaya karar verdik." dedi.

"Gördüm ki Galatasaray'ın birleşmeye niyeti yok"

Başkan adayı olup olmayacağıyla ilgili gelen soruya cevap veren Burak Elmas "Şu anda Galatasaray'ın 1. önceliği bu kaostan çıkarak, mevcut adaylarla seçime devam etmemesidir. Büyük ödemeler var, transferler var bunlar kitlenmiş durumda. 1 ay daha kitlenmiş oldu. Tespit ettiğimiz kişiler var bunları da dönem dönem açıklıyorum. Ben Galatasaray'da birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kamplaşmayı bitirmek adına kimseyi ötekileştirmeden Galatasaray'ı birleştirelim dedim. Fakat gördüm ki Galatasaray'ın birleşmeye niyeti yok. Tüm çabaarımız nefreti birleştirdi. Görüyorum ki kim başkan seçilirse seçilsin ilk önce fikir mücadelesi yapmak gerekecek. Topluluk hangi görüşte toplanırsa oraya gidecek. Mali ibrasızlık kararı çıkma ihtimali de vardı. Mali ibrasızlık çıksaydı daha ne kadar kitlenecektik siz düşünün.Galatasaray'ın önceliği bu değil, bunu konuşmanın sırası değil" dedi.

"Kendisine davasını geri çekmesini rica ettik"

Ajansspor muhaberi Burhan Can Terzi'nin Fırat Develioğlu'yla ilgili sorusuna ise Burak Elmas "Galatasaray ile ilgili mahkemeye giden ilk üye o değil. 98-2000 yıllarında da üyemiz başvurmuştu. Bu üyemizin niye başvurduğunu kendisine sormak lazım. Evet sayın divan başkanımızla birlikte kendisini aradık bu süreçte. Kendisine davasını geri çekmesini rica ettik. Kendisi bu davaya devam etti." dedi.

"Görevde olayım, olmayayım mücadele edeceğim"

İstinaf kararıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Burak Elmas "İlk defa söylediğim bir şey değildi. Galatasaray'ın içinde olduğu btehlikeleri dile getirdim. Yeniden yapılandırma anlaşmasında ödemelerin yapılmaması halinde bankaların istediği başkanları seçmek durumunda olabileceğimizi söyledim. Galatasaray'a yakışmayan sonuçlar elde edildiği için Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek bu sorunlar duyulmadı. Bu süreçte seçimle ilgili 23 Nisan öncesi tedbirin kalktığı toplantıda ve dün servis edilen istinaf kararıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Görevde olayım, olmayayım mücadele edeceğim." dedi.

"Burada iktidar mücadelesi veren bir yönetim yok"

Galatasaray'ın normale dönmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Elmas "Galatasaray'ın bir seçime gitme iradesi olduğunu kabul ettik. Eğer biz bu seçime girmek isteseydik 2 imkan doğmuştu. Biz bunları tercih etmeyip, sürecin devam etmesini istedik. Ama biz ne kadar istesek de olmadı. Galatasaray'ın normale dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Ben bu imza konusunu destekliyorum. Hatta yarın gidip, ben de imza vereceğim. Çünkü farklı sebeplerle Galatasaray demokrasisine müdahale edilemez. Galatasary'ın işleyişi ile ilgili müdahalelere sert tepki koymamız olması gerektiği gibi fikri hür, vicdanı hür bir tavır koymamız lazım. Galatasaray'ın gelecekteki bekasına rağmen burada iktidar mücadelesi veren bir yönetim yok. Galatasaray herhangi bir engel olmadan yolunda gidecek. Birkaç gün daha düşünüp, istişare edip Galatasaraylılar ile paylaşacağız" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler