Survivor Nagihan Karadere'de Doping İddiasına Federasyondan Açıklama

Akın Ungan
05.04.2022 - 19:04 | Son Güncellenme: 06.04.2022 - 00:20

TV 8'de yayınlanan Survivor All-Star yarışmacılarından Nagihan Karadere'nin doping kullandığı iddialarına Türkiye Atletizm Federasyonu açıklama yaptı.

Survivor Nagihan Karadere'de Doping İddiasına Federasyondan Açıklama

AJANSSPOR HABER

TV 8 ekranlarında yayınlanan Survivor All-Star yarışmasında en dikkat çeken yarışmacılardan olan Nagihan Karadere'nin doping içikli madde kullandığına ilişkin iddia ortaya atıldı. Yarışmacılardan Nisa Bölükbaşı'nın sahibi olduğu iddia hakkında Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan açıklama yapıldı.

"Dopingden yakalanmıştın"

Survivor All-Star'ın bu akşam yayınlanacak bölümü öncesi gösterilen fragmanında Nisa Bölükbaşı ile Nagihan Karadere arasında yaşanan doping tartışması dikkat çekti. Nisa Bölükbaşı'nın Nagihan Karadere için "Steroid'den beynin dönmüş" ve "Dopingden yakalanmıştın" şeklindeki ifadeleri tepki çekti.

"Kendisini ayıplıyorum"

Survivor Panaroma yorumcusu Hakan Hatipoğlu ise fragmandaki görüntüler için, "Bu, Olimpiyat görmüş Milli bir sporcuya söylenecek laf değil. Nisa bu sözü söylemeden önce iyice düşünecekti. Kendisini ayıplıyorum" şeklinde konuştu.

Federasyon harekete geçti

Nisa Bölükbaşı'nın Nagihan Karadere için ileri sürdüğü doping iddiası, Türkiye Atletizm Federasyonu'nu harekete geçirdi. Federasyon, yarışmacı ve programın yapımcılarını hassasiyete davet ederken, şu açıklamayı yayınladı:

"Karalanmaya çalışılmıştır"

"Kariyeri boyunca 10 yıldan fazla milli formayı giyen Karadere'nin zamanında dopingden yakalandığı iddia edilmiş ve karalanmaya çalışılmıştır. 400 metre engelli branşında 55.09'luk Türkiye rekorunu 2011'den bu yana elinde tutan Nagihan Karadere'nin zamanında dopingden yakalandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır."

İlgini Çekebilir
Abramoviç Gözpepe'yi satın mı aldı? Resmi açıklama...
Habere Git

"Bu vesileyle kamuoyunu bilgilendirirken, popüler mecralardaki tartışmaların atletizmin imajına zarar verdiğini hatırlatıyor, hem katılımcıları hem de program yapımcılarını bu gibi konularda daha hassas olmaya çağırıyoruz."

Konunun nereden çıktığı belli oldu

Sosyal medyada gündem olan doping konusunun, Survivor yarışmacıları arasında çıkan bir dedikodu olduğu ve ilk söyleyen kişinin Hikmet olduğu açıklandı. Nisa'nın gündeme getirdiği olayı Hikmet'in ortaya attığı anlaşıldıktan sonra başarılı yarışmacının destekçileri, sosyal medya üzerinden tepkiler yağdırdı.

"Herkesin geçmişini tartışmaya açalım"

Survivor yarışmasının yapımcısı Acun Ilıcalı'nın, "Herkesin geçmişini tartışmaya açalım" diyerek, Hikmet Tuğsuz'a seslenmesi, eski antrenörün yaşadığı olayı akıllara getirdi.

2016'da gözaltına alınmıştı

Zaman zaman yarışmadaki asabi halleriyle dikkat çeken Hikmet Tuğsuz, 2016 yılında bir gece kulübüne iki gün üst üste yapılan silahlı saldırıda gözaltına alınmıştı.

Müebbet istemiyle dava açıldı

Hikmet Tuğsuz, antrenör ve Milli güreşçilerin de bulunduğu 4'ü tutuklu 8 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler