Tüm Takımların Taraftarları Trabzonspor-Basel Maçına Geldi

16.02.2023 - 17:09 | Son Güncellenme: 16.02.2023 - 19:00

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nde Basel ile karşılaşacak. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları depremden sonra birlik çağrısına uyarak Trabzon'a geldi.

Tüm Takımların Taraftarları Trabzonspor-Basel Maçına Geldi

AJANSSPOR HABER

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi sarstı. Çok sayıda can kaybının yaşandığı feci afetin ardından bölgeye yardım kampanyaları başlatıldı.

Futbol dünyasından dayanışma örneği

Türkiye, afet bölgesi için tek yürek oldu ve arama kurtarma çalışmaları ile yardım kampanyalarına büyük bir katılım gösterdi. Futbol dünyası da dayanışma örneği gösteren alanlardan biri oldu. Tüm takımlar birlik olarak afet bölgesi için mücadele etti.

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Trabzonspor, deprem felaketini işaret ederek Konferans Ligi'ndeki Basel maçının ertelenmesi için UEFA'ya başvuruda bulunmuş fakat bu talep Trabzon'da herhangi bir yıkımın meydana gelmemesi gösterilerek reddedilmişti.

İlgini Çekebilir
Türkiye için haydi Trabzon!
Habere Git

Basel'den Trabzonspor ve Türkiye'ye destek

Bunun üzerine oynamak zorunda oldukları bir maça çıkacaklarını ifade eden Trabzonspor'a Basel de destek gösterdi. İsviçre ekibi, Türkiye'nin acısını paylaştıklarını vurgularken, kendilerinin de bu maçı, sadece oynamak zorunda oldukları bir müsabaka olarak gördüklerini ve ayrı bir motivasyonlarının olmadığını dile getirdi.

Dört büyükler Trabzon'un yanında

Tüm futbol kulüplerinin taraftarları, Trabzonspor'a destek olmak ve Türkiye'deki birlik beraberliği göstermek için Trabzon'da bir araya geldi. Tarihi karelere sahne olan Trabzon sokaklarında taraftar grupları omuz omuza verdi.

Kulüplerden hatıra bileti desteği

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bugün oynayacağı Basel maçı öncesi hatıra bileti kampanyası başlattı. Bordo-Mavililer, bu biletlerden elde edilen tüm gelirlerin depremzedelere bağışlanacağını duyurdu. Kulüpler, Trabzon'un bu kampanyasına destekte bulundu. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray çok sayıda hatıra bileti aldı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig takımları, Trabzon'un hatıra biletlerinden aldı: Hep birlikte daha güçlüyüz!
Habere Git

Başkanlar Trabzon maçında

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden birçok takımın başkanı Trabzonspor - Basel maçında tribünde yer alacak. Karşılaşma öncesi bir araya gelen kulüp başkanları basın mensuplarının karşısına geçti.

Özbek: "Umarım bu acı günde güzel bir gece yaşanır"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Trabzonspor'un başarısına ortak olmak için buraya geldik. Umarım bu acı günde bir nebze de olsa güzel bir gece yaşanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Koç: "Dayanışma ruhu inşallah futbolda biraz daha kalıcı olur"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Depremin yarattığı bu dayanışma ruhu inşallah futbolda biraz daha kalıcı olur. Çok daha önemli problemler var. Bu da bize ders olur umarım" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'u desteklemeye geldik"

Sözlerine devam eden Koç, "İlk günden beri yaralarımızı birlikte saracağız diyoruz. Eşsiz bir dayanışma hakim. Futbol ailesi olarak elimizden geleni yaptık. Ahmet Başkanın davetiyle birlikte Trabzonspor'u desteklemeye geldik"

Senin için hazırladığımız haberler