İsrail Gazze'de Hastaneyi Vurdu! Dört Büyükler'den Sert Tepki

Orhan Gülek
18.10.2023 - 00:49 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 08:24

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirdiği hava saldırısını kınadı. Detaylar.

İsrail Gazze'de Hastaneyi Vurdu! Dört Büyükler'den Sert Tepki

AJANSSPOR - HABER

İsrail, Gazze Şeridi'nde hasta ve yerinden edilmiş insanlarla dolu olan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken Filistin'de üç günlük ulusal yas ilan edildi. 

Türkiye'nin köklü kulüpleri Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor İsrail’i sert sözlerle kınadı.

Galatasaray: "Tüm insanlığı harekete geçmeye çağırıyoruz"

Konuyla ilgili Galatasaray'dan yapılan açıklamada "Gazze’de masum sivillerin tedavi gördüğü hastanenin bombalanması kesinlikle kabul edilemez! Tüm insanlığı, bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Savaşın en kısa sürede sona ermesini ve bir an önce bölgede barışın ve huzurun hakim olmasını canıyürekten temenni ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Beşiktaş: "Hiçbir gerekçe bu vahşeti aklayamaz"

Ülkemizin en köklü kulüplerinden Beşiktaş ise "Gazze’de İki Hastaneye Düzenlenen Bombalı Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz Gazze’de iki hastanenin bombalanması neticesinde yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsü içindeyiz. Din, dil, ırk ya da kim haklı-haksız şeklinde bakmadan masum sivillerle dolu olan hastanelerin bombalanması kabul edilemez, hiçbir gerekçe bu vahşeti aklayamaz. Tüm insanlığı bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Savaşın en kısa sürede sona ermesini, bölgede barışın ve huzurun hüküm sürmesini temenni ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Futbol dünyasından Filistin için çağrı
Habere Git

Fenerbahçe: "Savaş son bulsun!"

Fenerbahçe, "Savaş son bulsun! Masum insanlara yapılanı kabul etmiyoruz, Gazze’de hastanelere düzenlenen saldırıyı kınıyoruz! Günlerdir yaşanan savaşta ve son saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri ile İsrail'in hastaneye yaptığı saldırıyı kınadı.

Trabzonspor: "Tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz"

Trabzonspor ise "Gazze’deki hastaneye düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Gazze'de hastaneye yapılan saldırı sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. İşgal sonucu evlerinden edilen masum çocuk ve kadınların bulunduğu hastanenin hedef alınması, uluslararası hukukun ve insan haklarının çiğnendiği anlamına gelir ve asla kabul edilemez. Tüm insanlığı hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan bölgede yaşanan acıya son vermek için harekete geçmeye davet ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 299’u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

İlgini Çekebilir
Cantona'dan Filistin için özgürlük çağrısı
Habere Git

13 gazeteci de hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 3 bin kişinin öldüğünü, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 61 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail’in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler