Dortmund-Bayern Münih maçı mahkemelik oldu

05.12.2021 - 16:27 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 16:36

Beşiktaş'ın rakibi Borussia Dortmund'un Bayern Münih'e 3-2 yenildiği maç, Jude Bellingham'ın hakem Felix Zwayer hakkındaki sözleriyle başka boyuta taşındı. İşte detaylar...

Dortmund-Bayern Münih maçı mahkemelik oldu

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Cumartesi akşamı Bundesliga’da lider Bayern Münih ile Borussia Dortmund arasında oynanan karşılaşmanın yankıları sürüyor. Konuk ekibin 3-2 kazandığı karşılaşma sonrası Bayern Münih lehine verilen ve skoru 3-2’ye getiren penaltı, tartışmaların odak noktası oldu.

Bellingham'ın sözleri ortalığı karıştırdı

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Marco Rose, itirazları nedeniyle hakem tarafından ikinci sarı kart ile saha dışına gönderilirken, Dortmund’un 18 yaşındaki İngiliz yıldızı Jude Bellingham ise maç sonunda yaptığı sert açıklamalar ile gündeme oturdu.

'Felix Zwayer şike yapmış biri' dedi

Maçın ardından canlı yayında hakem Felix Zwayer’i “daha önce şike yapmış birini Almanya’nın en büyük maçına verirseniz olacağı budur” sözleri ile eleştiren genç oyuncu büyük tepki topladı.

Bellingham'ın başı dertte

Maçın gözlemcisi yaptığı açıklamada Bellingham hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Diğer yandan Almanya Futbol Federasyonu Disiplin Kontrol Komitesi de oyuncuyu ceza kuruluna sevk edecek. Bu da Bellingham’ın ciddi bir ceza alacağı anlamına geliyor. Marco Rose’yi ise gördüğü iki sarı kart neticesinde 1 maçlık ceza bekliyor.

Felix Zwayer'in adının geçtiği olay nedir?

Karşılaşmayı yöneten hakem Felix Zwayer, maçın hemen ardından maçın yayıncısı Sky Sport’a çıkarak verdiği kararlar hakkında açıklamalarda bulundu. 40 yaşındaki Alman hakem, 2005 yılında bahis şikesi yapan hakem Robert Hoyzer’in neden olduğu skandala karıştığı ve şikeyi bildiği halde sesini çıkartmadığı ve Hoyzer’den 300 Euro aldığı için o dönem 6 ay ceza almıştı. Daha sonra hakemlik hayatına devam etmişti. Olayın olduğu dönemde Jude Bellingham ise henüz 2 yaşındaydı.

Senin için hazırladığımız haberler