Dortmund "güle oynaya" sezonu kapattı

22.05.2021 - 17:59 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 18:24

Almanya'da sezona kötü başlayan Borussia Dortmund, sonlara doğru dümeni Şampiyonlar Ligi'ne kırdı. Dortmund, sezonun son maçında Leverkusen'i yıldızlarıyla alt etti. İşte detaylar...

Dortmund "güle oynaya" sezonu kapattı

AJANSSPOR - HABER

 

Almanya Bundesliga'da bir sezon daha sona erdi. Ligin köklü kulüplerinden Borussia Dortmund; son haftada  galibiyet serisini 1 maç daha uzatarak, art arda 8 galibiyetle sezonu 3. sırada kapattı. Bayer Leverkusen ise, Avrupa Ligi'ne kalmayı garantilediği haftayı Dortmund gibi daha rahat geçiren bir başka ekipti. Dortmund, Leverkusen'i Haaland ve Reus'un attığı gollerle 3-1 mağlup etti. Leverkusen'in tek golünü Bender'den geldi. İşte detaylar...

Leverkusen istedi, Dortmund kazandı

Konuk ekip Bayer Leverkusen'in önemli futbolcularından yoksun geldiği Dortmund maçında, futbol otoriteleri sonucun Dortmund lehine sonlanacağını ileri sürmüştü. Nitekim, öyle de oldu. Fakat saha da 3 puanı daha fazla isteyen taraf Bayer Leverkusen'di.

 

Dortmund'a karşı genç ve enerjik bir ilk 11'le yeşil çime çıkan Leverkusen, maç boyunca ev sahibi ekipten hem daha fazla şut çekti hem de daha fazla isabet buldu. Ancak, Dortmund'un kalecisi Bürki, Leverkusen'in şutlarına şans tanımadı. Bürki, 7 metre 32 santimlik iki direk arasında etten duvar örerek gelen şutları savurdu. Bir tek Lars Bender, 89. dakikada penaltıdan Bürki'yi geçebildi.

Haaland ve Reus, Dortmund'u zafere taşıdı

Edin Terzic'in yönetiminde Bundesliga'nın büyük çoğunluğunu Şampiyonlar Ligi potasının dışında geçiren Dortmund, son haftalarda lige asıldı. Art arda gelen 8 galibiyet ve Almanya Kupası zaferi, Şampiyonlar Ligi biletiyle son buldu. Dortmund'un bu çıkışında 25 gole katkı yapan Marco Reus ve 53 gole katkıda bulunan Haaland'ın payı büyük.

 

3-0 sona eren Borussia Dortmund - Leverkusen maçında Haaland 2, Reus 1 gol kaydetti. Konuk takımın tek golü ise Bender'in penaltı atışından geldi. Bu sonuçla beraber Dortmund sezonu 64 puanla 3. sırada bitirirken; Leverkusen 52 puanla 6. sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler