Dortmund'da Emre Can'ın durumu belli oldu!

12.05.2020 - 14:21 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 14:23

Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasında oynanacak derbi maç öncesinde sarı-siyahlılarda flaş gelişmeler yaşanıyor. Dortmund'da Emre Can ve Axel Witsel'in durumları belli oldu.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle verdiği arayı 16 Mayıs Cumartesi günü itibarıyla sonlandıracak Almanya'da bu hafta nefesleri kesecek maçlar oynanacak. O maçlar arasında Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasındaki Ruhr derbisi de yer alıyor. Derbi öncesi Dortmund'da sıcak gelişmeler var.

Ruhr derbisi: Yaşamdan bir kesit...

Yaşamdan bir kesit olarak adlandırılan Ruhr derbisi, Cumartesi günü TSİ 16:30'da başlayacak. Dortmund ekibinde orta saha ikilisi Emre Can ve Axel Witsel'den pek de iyi haberler gelmedi.

Emre Can ve Witsel, derbide oynayamayacak

Sarı-siyahlı takımda bu iki futbolcu yaşadıkları kas problemleri sebebiyle sıkıntılı günler yaşıyor. Schalke derbisinde bu futbolcuların oynamalarının ortadan kalktığı ifade ediliyor.

Oynamayacaklarını destekleyecek bir bilgi...

Emre Can ve Witsel, özel araçlarıyla tedavi olmaya geldiler ve daha sonra tek başına uzaklaştılar. Normal şartlarda Dortmund ekibi, tıpkı Schalke'nin yaptığı gibi koronavirüs riski azaltmak için karantina otelinde kalıyorlar.

Akanji'nin oynamasında bir engel yok

Bu durum; Emre Can ve Axel Witsel'in Schalke derbisinde oynayamayacağı sonucunu da destekler nitelikte. Öte yandan baba olma sevincini yaşayan defans oyuncusu Manuel Akanji'nin oynamasında herhangi bir engel bulunmadığı bildirildi.

Senin için hazırladığımız haberler