(ÖZET) Augsburg - Borussia Dortmund maç sonucu: 0-3

Orhan Gülek
21.05.2023 - 20:10 | Son Güncellenme: 21.05.2023 - 20:37

Borussia Dortmund, Bundesliga'nın 33. haftasında deplasmanda Augsburg'u Brandt ile Sebastien Haller'in golleriyle 3-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda liderliğe yükseldi.

(ÖZET) Augsburg - Borussia Dortmund maç sonucu: 0-3

AJANSSPOR - HABER

Almanya Bundesliga'nın 33. haftasında lider Bayern Münih'in en yakın takipçisi Borussia Dortmund, deplasmanda kümede kalma savaşı veren Augsburg'a konuk oldu.

Bayern Münih'in sahasında Leipzig'e 3-1 mağlup olmasıyla beraber liderliği ele geçirme şansı yakalayan Dortmund, bu fırsatı tepmedi ve Brandt ile Sebastien Haller'in golleriyle Augsburg'u 3-0 mağlup etti, liderlik koltuğuna oturdu.

Bundesliga'da liderlik el değiştirdi

Bundesliga'da bitime 1 hafta kala Borussia Dortmund liderliği ele geçirdi. Bayern Münih'in evinde Leipzig'e 1-3 mağlup olmasının ardından Augsburg deplasmanında kritik maça çıkan Sarı-Siyahlılar, maçı 0-3 kazanarak 2 puan farkla liderliğe yükseldi. 

İlk yarısı golsüz sona erden maçta ev sahibi Augsburg, 38. dakikada Felix Udokhai'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Karşılaşmada golleri 59 ve 84. dakikada Sebastian Haller kaydetti.

Mücadelenin son golü ise 90+4. dakikada Brandt'ten geldi.

Dortmund, şampiyonluğa çok yakın

Puanını 70 yapan Borussia Dortmund haftaya evinde Mainz 05'i de yenerse şampiyon olacak. Bundesliga'da son 10 sezondur Bayern Münih şampiyon oluyor.

Küme düşmeme mücadelesi veren 14. sıradaki Augsburg ise 34 puanda kaldı.  Ayrıca Fenerbahçe'den kiralık olarak Augsburg'ta forma giyen Mergim Berisha, 61. dakikada oyuna dahil oldu.

İlgini Çekebilir
Şampiyon, Chelsea'yi tek golle geçti
Habere Git

Sebastian Haller, şampiyonluk ateşini yaktı

Almanya’da Sebastian Haller ise attığı 2 golle Dortmund için şampiyonluk ateşini yaktı. Testis kanserini yenip 1 yıl sonra yeniden formasına kavuşan ve attığı gollerle dikkat çeken Haller, şampiyonluk yolunda Dortmund'a büyük katkı sağladı.

Dortmund'da yeni hedef Mainz

Borussia Dortmund, son hafta Mainz'ı mağlup etmesi halinde Bayern Münih'in 10 sezonluk şampiyonluk serisini bitirecek. Augsburg ise Borussia Mönchengladbach deplasmanında sezonu bitirecek.

Senin için hazırladığımız haberler