Borussia Dortmund, Depremzedelere Bağış İçin Formalarını Açık Artırmaya Çıkardı

Akın Ungan
17.02.2023 - 19:07 | Son Güncellenme: 17.02.2023 - 19:57

Kahramanmaraş merkezli depreme futbol dünyası kayıtsız kalmadı. Almanya'dan Borussia Dortmund, Hertha Berlin maçında giyeceği özel siyah formaları depremzedelere bağışlayacak.

Borussia Dortmund, Depremzedelere Bağış İçin Formalarını Açık Artırmaya Çıkardı

AJANSSPOR HABER

6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi sarstı. Kahramanmaraş merkezli feci afet çok sayıda can kaybına neden oldu. Depremin ardından depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. Futbol dünyası da yardım çalışmalarında ön saflarda yer aldı.

Dünya Türkiye'nin acısını paylaşdı

Depremde enkaz altında kalanları kurtarmak amacıyla dünyanın birçok ülkesi Türkiye'nin yardımına koştu. Farklı ülkelerin arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan çok sayıda vatandaşın hayatını kurtardu.

Dünya futbolundan destek

Depremin ardından depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. Futbol dünyası da yardım çalışmalarında ön saflarda yer aldı. Dünya futbolu, oynadıkları müsabakaların başında Türkiye ve Suriye için bir dakikalık saygı durulunda bulundu.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus'tan depremzedelere destek
Habere Git

Depremzedeler için özel forma

Almanya Bundesliga'nın dev kulübü Borussia Dortmund depremzedelere anlamlı bir destekte bulundu. Dortmund, Hertha Berlin karşısında oynayacakları maça depremzedeler için özel siyah forma ile çıkacağını, oyuncuların giydiği bu formaların açık artırmayla satılacağını açıkladı. Forma satışlarında elde edilen gelirinin Türkiye ile Suriye'deki depremzedelere bağışlanacağı duyuruldu.

Senin için hazırladığımız haberler