Dortmund’dan Haaland’a çılgın fiyat etiketi!

06.06.2021 - 16:44 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 16:51

Borussia Dortmund, transferde Manchester United, Manchester City, Chelsea ve Real Madrid'in paylaşamadığı Erling Haaland’a dudak uçuklatan bir bonservis bedeli biçti.

Dortmund’dan Haaland’a çılgın fiyat etiketi!

AJANSSPOR-HABER

Erling Haaland, geçtiğimiz sezon Borussia Dortmund’da sergilediği performansla dünyanın en çok istenen futbolcuları arasına girdi. Henüz 20 yaşında olan Norveçli golcü için Avrupa’nın devleri kıyasıya yarışıyor. Buna karşılık Dortmund da adeta tek başına takıma seviye atlatan yıldızını bırakmak istemiyor.

Fiyatını İspanyollar açıkladı

İspanyol AS gazetesine göre, Premier Lig devleri Manchester United, Manchester City ve Chelsea ile birlikte LaLiga’dan Real Madrid golcü oyuncudan vazgeçmiyor. AS Pazar günkü kapağında Haaland'ın büyük bir fotoğrafı ile fiyatını yazdı.

 

200 milyon Euro'yu ödemek cesaret ister

İspanyollara göre Borussia Dortmund, genç yıldızı için 200 milyon Euro bonservis bedeli belirledi. Alman kulübü bunu biraz da gözde futbolcusunun peşindeki takımları caydırmak için yaptı.

 

Bir yıl sonra fiyatı düşecek

Buna karşılık Haaland Dortmund'da kalırsa, önümüzdeki yaz sözleşmesindeki serbest kalma maddesi devreye girecek. Bu durumda 70 milyon sterlin veren takım, dünya futbolunun parlayan yıldızını kadrosuna katabilecek. 

 

Solskjaer hemşehrisini United'a istiyor 

Dı basındaki haberlere göre, Haaland’ın vatandaşı Ole Gunnar Solskjaer, Molde'de birlikte çalıştığı öğrencisini bu sezon Old Trafford'a getirmek niyetinde. Manchester United kadar ezeli rakibi Manchester City’nin menajeri Pep Guardiola da genç forvetin hayranı.

 

Real'de Mbappe'nin alternatifi 

Real Madrid ise önceliğini Kylian Mbappe’ye vermiş durumda. Ancak İspanyol devi de Paris Saint-Germain ile bu transferde anlaşaması durumunda rotasını Erling Haaland’a çevirebilir. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler