Dörtte birine maksimum oyun

27.12.2020 - 14:24 | Son Güncellenme: 27.12.2020 - 14:30

Galatasaray'da eski sözleşmesinin yaklaşık dörtte biri paraya yeni kontrat yapan Ryan Donk üzerine düşenin yine fazlasını yaptı. Donk ne kadar kazanıyor? Şu ana kadar kaç maç oynadı? İşte detaylar...

Dörtte birine maksimum oyun

Galatasaray'da geçen sezon sözleşmesi sona erdikte sonra Ryan Donk ile sözleşme yenileyip yenilenmeyeceği çok merak ediliyordu. Sarı-kırmızılı takımda Fatih Terim göreve geldikten sonra adeta küllerinden doğan ve kazanılan iki şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Hollandalı futbolcu bu sezonun başında 515 bin Euro'luk yeni kontrata evet dedi.

Donk eski sözleşmesinde 1 milyon 895 milyon Euro garanti paraya oynuyordu. Eski sözleşmesine oranla bu sezon dörtte biri paraya oynayan Donk yine katkı vermeye devam ediyor. Luyindama'nın yokluğunda Luyindama'nın yerine Marcao'nun yokluğunda Marcao'nun yerine görev yapıyor. 

Trabzonspor deplasmanında iki as stoper kadroda da olsa Terim, Donk'tan vazgeçmedi ve 34 yaşındaki oyuncuyu 11'e koydu. Kadroda en az kazanan oyunculardan biri olan Donk fayda-maliyet açısından ön plana çıkıyor.

Derbi kahramanı

Galatasaray geçen sezon Fenerbahçe'yi 20 yıl sonra deplasmanda yenerken maçın kahramanlarından biri Ryan Donk olmuştu. Hollandalı Cimbom'un ilk golünü kaydetmişti.

Donk'un bu sezon ligde oynadığı maçlar ve süreleri şu şekilde

Gaziantep FK 25
Kasımpaşa 1
Alanya 8
Erzurum 2
Ankaragücü 16
Kayseri 90
Rize 90
Hatay 90
Karagümrük 90
Göztepe 90
Trabzon 90

Senin için hazırladığımız haberler