Trabzonspor'da Dorukhan Toköz'den transfer açıklaması!

Orhan Gülek
25.11.2021 - 15:48 | Son Güncellenme: 25.11.2021 - 16:28

Süper Lig'in lideri konumunda bulunan Trabzonspor'un başarılı oyuncularından Dorukhan Toköz basın mensuplara açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Dorukhan Toköz'den transfer açıklaması!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in lideri konumunda bulunan Trabzonspor'un başarılı oyuncularından Dorukhan Toköz basın mensuplarının sorularını yanıtladı..

İşte Dorukhan Toköz'ün açıklamalarından satır başları;.

"Sakatlıkla ilgili hiçbir şey kalmadı"

"Her kariyerde inişler-çıkışlar oluyor. Ben gittikten sonra her şey yerinde gitti. En son Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayıp buraya geldim. Sakatlıkla ilgili hiçbir şey kalmadı, çok şükür geçti. Sağlık ekibi de şükürler olsun zaten çok iyi ilgileniyor. Sakatlıktan eser kalmadı. Hedeflerimiz ile ilgili ise iyi gidiyoruz, şampiyonluk çok zor bir şey. Puan farkı olarak öndeyiz ama ikinci devre çok daha önemli, zor maçlar bizi bekliyoruz. Önce burada şampiyon olup sonra Avrupa olur inşallah. Buradaki mesaimizi tamamladıktan sonra inşallah Avrupa'ya gideriz."

"Normalde orta saha oyuncusuyum"

Trabzonspor'da oynadığı mevki hakkında da konuşan 25 yaşındaki başarılı futbolcu Toköz "Ben normalde orta saha oyuncusuyum ama Eskişehirspor olsun, Beşiktaş'ta olsun sağ bek oynadığım dönemler de oldu. Benim için çok mevki fark etmiyor. Hoca nerede görev verirse orada oynuyorum zaten. Bu aralar Bruno Peres sakatlandı ve o tarafta ihtiyaç oldu. Hocam öyle layık gördü ben de orada oynadım. Şu anlık bir sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş ile sözleşmesi sona erdikten sonra Trabzonspor'a transfer olan Dorukhan Toköz, bordo mavili ekipte adaptasyon sıkıntısı yaşamadığını dile getirerek şöyle konuştu:

 

"Buradaki ortamda çok iyi"

 

"Trabzon'a adapte oldum. Güzel yani. Sağ olsun ailem de yalnız bırakmıyor. Bir de buradan milli takımdan veya genç ümit milli takımdan çok arkadaşım var. Buradaki ortamda çok iyi. Arkadaşlarımla beraber yakın oturuyoruz, beraber yemek yiyip, çay içiyoruz. Ortam olarak da arkadaşlık olarak da benim için uyum sağlamak kolay oldu."

Trabzonspor, en son oynanan Gaziantep FK maçıyla birlikte galibiyet serisini 6 maça, yenilmezlik serisini ise 25 maça çıkardı. Bu durum hakkında da konuşan Toköz, galibiyet serisinin kendisi üzerinde bir baskı oluşturmadığını ifade etti.

 

"Biz rehavete kapılmak istemiyoruz"

 

Dorukhan Toköz "Ben çok etkilendiğimi söyleyemem. Takım arkadaşlarımızla da aramızda böyle konuşuyoruz. Biz rehavete kapılmak istemiyoruz. Maç maç bakıyoruz. Bizim işimize bakmamız lazım. Çünkü her maç bizim için önemli. O yüzden kamuoyuna fazla dikkat etmemeye ve konsantrasyonumuzu bozmadan devam ediyoruz. Çünkü biz bir maç kaybetsek eğer farklı bir yorum yapılacak, Allah korusun kötü gidersek de başka yorumlar yapılacak. Yolumuza dikkat edeceğiz." dedi.

"Çok iyi bir arkadaşlık var"

 

Takımda arkadaşlığın üst seviyede olduğunu söyleyen millî futbolcu Toköz "Yabancı-Türk oyuncular arasında gerçekten çok iyi bir arkadaşlık var. Herkes birbirini takımda çok seviyor, sevmesinden ziyade çok saygı duyuyorlar. Oynayan veya oynayamayan oyuncular arasında hiçbir fark yok. Mesela bu maça çıkmadan önce Abdülkadir Parmak inanılmaz bir konuşma yaptı bizimle. Erce sakatlandı, Arda oynadı. Bazı oyuncularımız sakatlanıyor, bazı oyuncularımız oynuyor veya bekleyen oyuncularımız bir anda forma buluyor ama ne olursa olsun yenme veya yenilgisizlik devam ediyor. Hem takım içindeki arkadaşlıktan hem de bekleyen veya beklemeyen oyuncular kim olursa olsun çok iyi çalışıyor. Hocamız da bize çok iyi analizler, antrenmanlar yaptırıyor. Bunların hepsi oluştuğu zamanda ortaya iyi bir takım çıkıyor. Biz de galip gelmeyi biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Abdullah hoca, çok güzel bir proje olacağını söyledi bana"

Trabzonspor'u seçmesinin nedenine de değinen Dorukhan Toköz, Abdullah Avcı ile görüşmesini ve transfer sürecin arka perdesini de anlattı. Toköz "Ben ilk sözleşmem bittiğinde Avrupa'ya gitmek istediğimi söylemiştim menajerime. O ara bir sürü takımdan da teklif geldi açıkça söylemek gerekirse ama Avrupa'dan hem Türkiye içinden ama Abdullah hoca ile konuştum ben. O ara tabii Abdülkadir ve Uğurcan Çakır'la da çok konuştuk. Bu sene hocamızın şampiyonluğu çok istediğini, iyi bir takım kuracağını ve çok güzel bir proje olacağını söyledi bana. Ben de Abdullah Hoca ile daha önce çalışmıştım ama onun döneminde sakatlık yaşamıştım, yarım kalmıştı. Hoca benle böyle konuştuğu için, arkadaşlarım da aradı ve çok güzel olacağını söyledi hepsi. Sonra sağ olsun Trabzonspor beni seçti, ben Trabzonspor'u seçtim. Çok güzel bir birliktelik oldu." dedi.

"Nwakaeme ile şakalaştık"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'un yaptığı antrenmanda takım arkadaşı Nwakaeme'nin kendisine ismi yerine Beşiktaş seslenmesine de değinen Dorukhan Toköz "O antrenmandaki muhabbet de en son galip geldikten sonra tabii ben oradan geldim ve Nwakaeme ile şakalaştık, sadece o kadar." dedi.

"Benim hayalim Avrupa'ya gitmek"

Kariyer hedefiyle ilgili ise Toköz "Önce Trabzonspor'da başarılı olup daha sonra önümüzde bir 5 ay milli takım arası var zaten milli takım yok. Ondan sonra milli takımda formayı alıp inşallah tabii ki hedefimiz milli takım, en özel yer ve herkesin hayali orası. İnşallah oraya da gidip ondan sonra Avrupa'ya gitmek. Benim de hayalim." ifadelerini kullandı.

"Serkan Asan çok iyi ve kaliteli bir oyuncu"

Son olarak Trabzonspor'dasağ bekte başarılı bir performans götseren 22 yaşındaki takım arkadaşı Serkan Asan'a ve Bruno Peres'e de değinen Dorukhan Toköz "Serkan Asan çok iyi ve kaliteli bir oyuncu. Maçta her zaman elinden gelenin en iyisini yapıyor. Genç ve daha da kendini geliştireceğine inanıyorum. Bruno Peres de çok iyi bir futbolcu. Ben de elimden geldiğince zaten sağ bek veya mevkim ne olursa olsun oynamaya çalışıyorum. Ama buna benim yorum yapabileceğim bir şey yok  bu hocanın tercihi. Aklında ne var, taktik olarak ne düşünüyor bu hocamızın bileceği. Biz de hocamız ne olur bu konuda." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler