Dries Mertens kararını verdi! İmzayı atıyor...

02.06.2024 - 08:40 | Son Güncellenme: 02.06.2024 - 08:46

Süper Lig takımlarından Galatasaray forması giyen ve sözleşmesi sona eren Belçikalı futbolcu Dries Mertens, geleceğiyle ilgili kararını verdi. Detaylar.

Dries Mertens kararını verdi! İmzayı atıyor...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray ile üst üste 2 sezondur şampiyonluk sevinci yaşayan ve sözleşmesi sona eren Dries Mertens, gelecek planlarıyla ilgili kararını verdi.

Mertens 1 yıl daha Galatasaray forması giyecek

Sabah'ta yer alan habere göre; ilerleyen yaşına rağmen, gösterdiği başarılı performansla sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kuran Dries Mertens'in 1 yıl daha Galatasaray formasını giymesi kesinleşti. 

Belçikalı 10 numara, ülkesinin basınından Derniere Heure'e verdiği demeçte, "Önümüzdeki sezon da Galatasaray'da oynayıp, daha sonra futbolu bırakacağım" ifadelerini kullandı. 

İmzalar atılacak

Sarı-kırmızılı yönetimin, 37 yaşındaki futbolcuyla önümüzdeki günlerde mukavele imzalaması bekleniyor.

Dursun Özbek: "Mertens önümüzdeki sezon Galatasaray'ın kadrosunda olacak"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de, Dries Mertens'in takımda kalacağını açıkladı. Özbek, "Mertens önümüzdeki sezon Galatasaray'ın kadrosunda olacak. Okan Buruk bizim zaten başarılı hocamız. Önümüzdeki sezon Okan hocamızla 5. yıldızı takacağız" cevabını verdi.

500 milyon TL tasarruf

Ndombele, Aurier ve Vinicius'a veda eden Galatasaray, bu üç oyuncuya geride kalan sezonda 4 milyon 450 bin Euro garanti ücret ödemişti. Yüksek maliyetli yıldızlar Zaha, Tete ve Oliveira için teklifleri değerlendirecek olan sarı-kırmızılılar, söz konusu isimlerin ayrılığında maaş bütçesinde yeni transferler için 500 milyon TL'lik yer açacak.

Bu sezonki performansı

37 yaşındaki futbolcu Mertens, bu sezon sarı-kırmızılı takım ile çıktığı 51 maçta 12 gol ve 19 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler