Drogba hayaliyle Cimbom'a geliyor

11.08.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 11.08.2020 - 17:39

'Galatasaray hayalimdi' diyen Oğulcan Çağlayan, sarı - kırmızılı formaya kavuştu. 24 yaşındaki futbolcunun transferi resmen duyuruldu. Peki Oğulcan Çağlayan'ın kariyeri nasıl, hangi takımlarda oynadı? İşte tüm merak edilenler...

Drogba hayaliyle Cimbom'a geliyor

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor’da forma giyen Oğulcan Çağlayan’ı kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Eski hocası İsmail Kartal, Oğulcan’ı Ajansspor’a anlattı. 

Genç futbolcunun kariyerine bakıldığında da, yolunun ikinci defa Galatasaray ile kesiştiği anlaşıldı.

İşte detaylar...

Daha önce Çaykur Rizespor ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden 24 yaşındaki oyuncu, gelecek sezon sarı - kırmızılı formayı terletecek.

Peki Oğulcan Çağlayan, Falcao ve Adem Büyük ile çıkacağı forma yarışında başarılı olabilecek mi? 

'Bu sene formayı kapar'

Genç oyuncunun en önemli avantajı, çok yönlü bir oyuncu olması. Asıl pozisyonu forvet olan Oğulcan, kanatlarda da görev yapabiliyor. Çaykur Rizespor’da beraber çalıştığı Teknik Direktör İsmail Kartal, ''Sağ kanat ve sol kanatta da görev alabiliyor. Bu sene bence Galatasaray’da formayı kapar'' diyor.

Altyapı yılları Ankara, Merinosspor ve Bursaspor’da geçen Oğulcan, 2015 yılında verdiği bir röportajda ''Hayalim Didier Drogba gibi olmak. Drogba’yı hayranlıkla izliyorum'' ifadelerini kullanıyor. Galatasaray’da Drogba gibi iz bırakılır mı şimdiden bilinemez ama, eski hocası İsmail Kartal bize, ''Geleceği parlak. Saha dışında da disiplinli bir futbolcu. Aklında sadece futbol oynamak var'' şeklinde konuşuyor.

Kariyerine dokunan isim: Fatih Tekke

Oğulcan Çağlayan, o dönem verdiği röportajda sadece Drogba’dan değil, Kayseri Erciyesspor’da birlikte çalıştığı Fatih Tekke’den de bahsediyor. Tekke’nin golcülüğünü geliştirmesine yardımcı olduğunu söyleyen Oğulcan, ''Her antrenmanın sonrasında çalıştık. Kafa topu çalıştık, plase çalıştık, o orta açtı, ortaya vurduk. Sivasspor maçında bir gol attım, bir de penaltı yaptırdım ama o maç sonrasında beni sürekli eleştirdi. Başka bir hoca olsa"Oğulcan çok iyisin" gibilerinden konuşur. 'Oğulcan bunu kendim için değil, senin için yapıyorum' diyordu bana. Fatih Tekke hocamın bendeki yeri çok ayrıdır’’ diyor.

Galatasaray’a ilk gelişi değil!

22 Mart 1996 yılında Ankara'da doğan Oğulcan, 2011 yılında henüz 15 yaşındayken Galatasaray’ın dikkatini çekiyor. O dönem futbolcu ile sadece Galatasaray değil, Inter, Norwich, Ajax ve Parma’nın da ilgilendiğini konuşuluyor. Oğulcan, 17 yaşındayken Fatih Terim döneminde sarı - kırmızılılar ile antrenmanlara çıkıyor. Hatta bu transferin gerçekleşmesi için duyduğu heyecanı da "Yeni bir baslangıç! Beklentilerin fazlasını karşılamak için daha fazla çalısacağım. Teşekkürler" mesajıyla paylaşıyor. Daha sonraki tweet'inde 'Her şey yolunda' Güzel gelişmeler oluyor' dese bile, her şey yolunda gitmiyor...

 

Galatasaray'la profesyonel sözleşmeye imza atması mümkün olmayan genç yıldız için Ankaraspor ve Bursaspor’a ödenmesi gereken  700 bin TL’lik yetiştirme bedeli fazla bulunuyor ve bu transfer gerçekleşmiyor.

Terim’in o dönem Galatasaray’dan ayrılmasıyla Oğulcan Çağlayan, Cimbom’un gündeminden tamamen çıkıyor. Gaziantepspor, yetiştirme bedelini ödeyerek genç futbolcuyu transfer ediyor.

Daha sonra kariyeri farklı şekilde ilerleyen Oğulcan Çağlayan, Kayseri Erciyes, Kayserispor, Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor’da forma giyiyor.

Hayali bu sefer gerçek oldu!

Altyapı döneminde Galatasaray benim hayalim diyen Oğuzhan, bu defa sarı - kırmızılı takıma resmi imzayı attı. Oğulcan, bu transfer açıklanırken 'Türkiye'nin ilk ve tek 4 yıldızlı takımı merhaba' dedi. Bu onun aslında Galatasaray’a ikinci merhabası olsa da, 24 yaşındaki futbolcunun hayalleri de gerçekleşmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler