Drogba ve Sneijder ile aynı sahaya çıktı, FFP kurbanı oldu!

15.09.2020 - 12:00 | Son Güncellenme: 15.09.2020 - 12:07

Türk futbolunun üreticisi ve madeni olan Altınordu, yeni bir futbolcuyu daha işlemenin hesaplarını yapıyor. O isim, daha önce Galatasaray altyapısında oynayan Hüseyin Altuğ Taş... Hüseyin Altuğ Taş, Altınordu'ya transfer oldu. İşte transferle ilgili dikkat çeken detaylar...

Drogba ve Sneijder ile aynı sahaya çıktı, FFP kurbanı oldu!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu, hazırlayıcı takımı Niğde Anadolu FK'den orta saha oyuncusu Hüseyin Altuğ Taş'ı kadrosuna dahil etti. Daha önce Galatasaray altyapısında da oynayan futbolcu ile kaç yıllık sözleşme imzalandı? Altuğ, Galatasaray’da neden kalamadı? Tüm detaylar haberde…

Hüseyin Altuğ Taş’tan Altınordu ile 2+1 yıllık sözleşme

Altınordu, 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Hüseyin Altuğ Taş’ı 2+1 yıllığına renklerine bağladı. Futbolcu, transferinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

“Adaptasyon sürecim kısa sürecek”

Hüseyin Altuğ Taş, “Adaptasyon sürecimin çok kısa süreceğine inanıyorum. Transfer için mutluyum" ifadesini kullandı.

Hüseyin Altuğ Taş, Galatasaray altyapısında da oynamıştı

Ankaraspor ve Galatasaray altyapılarında forma giydikten sonra Başakşehir'de profesyonel olan Hüseyin Altuğ Taş, Büyükçekmece Tepecikspor, Sakaryaspor, Bandırmaspor, Gümüşhanespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor ve Niğde Anadolu FK'de mücadele etti.

Hüseyin Altuğ Taş’ın Galatasaray dönemine neler oldu?

Altuğ Taş, Galatasaray’dayken altyapıda Müfit Erkasap ile birlikte çalıştı. Galatasaray’da oynadığı dönemlerde 4 hafta altyapıda üst üste en iyi oyuncu oldu ve Fair-Play ödülü kazandı. Sonrasında ise Fatih Terim, Altuğ’u antrenmana çıkardı ve forma verdi. O dönem Didier Drogba ve Sneijder ile aynı sahaya çıktı. Sonrasında Başakşehir’e 500 bin TL’ye transfer oldu.

Galatasaray ve Başakşehir'de umduğunu bulamadı

Futbolcu, Abdullah Avcı ile de çalıştı. Ardından ise Başakşehir’de tutunamadı ve Sakaryaspor’a transfer oldu. Kısacası, Altuğ Taş, Galatasaray ve Başakşehir’de umduğunu bulamadı. Kendisine verilen bazı şansları da iyi değerlendiremedi. Futbolcu, Başakşehir’den sonra Bandırmaspor, Gümüşhanespor ve Bodrumspor’da oynadı. Bodrumspor’dan karşılıklı anlaşmayla sözleşmesini feshetti. Son olarak da Altınordu ile yakın ilişkileri olan Niğde Anadolu FK’da görev aldı. Şimdilerde Altınordu ile yeniden parlayıp, Avrupa'ya transfer olmanın hayalini kuruyor.

Altuğ neden Galatasaray’da kalamadı?

Altuğ Galatasaray'da neden kalamadı? İşte bu sorunun yanıtı can alıcı. Altuğ, Galatasaray’dayken Finansal Fair Play aslında bu kadar aktif bir durumda değildi. Yani; Galatasaray’da da yabancı bolluğu vardı. Futbolcu daha önce kendisiyle yapılan bir röportajda, “Finansal Fair-Play olsaydı şu anda Galatasaray’da oynuyor olabilirdim. Fatih Terim, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi hocası. Taktikleri, yaklaşımları çok farklıydı” demişti.

Senin için hazırladığımız haberler