13 hakemin bileti 5 ay önce kesildi

Akın Ungan
11.03.2022 - 00:16 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 11:21

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, hakemlerle ilgili çalışmayı 4 ay önce başlattıklarını söylese de gazeteci Hakan Can, ekim ayında çektiği videoda TFF tarafından görevine son verilen isimleri tek tek saydı.

13 hakemin bileti 5 ay önce kesildi

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık'ın da bulunduğu 11 hakemin görevine son vermesi, tartışmaları beraberinde getirdi. Gazeteci Hakan Can'ın 2021 Ekim ayında çektiği videoda, gönderilecek hakemleri tek tek sayması dikkat çekti.

"Tarihin en önemli toplantılarından biri"

Hakan Can kendi YouTube kanalından 21 Ekim 2021'de yaptığı yayında şunları söyledi: "Hayatımda hiç görmediğim bir haber paylaşmak istiyorum. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Başkanvekili Servet Yardımcı, MHK Başkanı Serdar Tatlı, Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Başkanvekilleri Tahir Kıran ile Süleyman Hurma, tarihin en önemli toplantılarından birini yaptılar. 5 tane FIFA kokartlı hakemin, hakemlik yapmamasını istediler."

İsimleri tek tek saydı

Hakan Can, Ekim ayında yayınlanan videosunda istenmeyen hakemleri tek tek saydı. Konuşma şöyle:

"Rizepor-Galatasaray maçını yöneten ve iki taraftan tepki gören, taraftarların isyan ettiği bir yönetim gösteren ikili Ali Palabıyık ve Abdulkadir Bitigen...  Galatasaray formasıyla çocukluk fotoğrafı olan hiçbir zaman elit hakem seviyesine ulaşmayan Hüseyin Göcek bir daha maç yönetmesi istenmeyen hakemler arasında...Neredeyse tüm kulüpler Halis Özkahya konusunda hem fikir..."

İlgini Çekebilir
Nihat Özdemir gemileri yaktı, hakemlere dönüş yok!
Habere Git

İki 'bomba isim'

Hakan Can son iki ismin 'bomba' olduğunu belirterek "Biri Fırat Aydınus, diğeri Cüneyt Çakır... Bunun sonuçlarını göreceğiz" diye konuştu.

Serdar Tatlı kabul etmedi, istifasını verdi

Video çekildikten 5 ay sonra tekrar YouTube kanalında yeni bir video yayınlayan Hakan Can, o dönem MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın bu operasyonu yapmamak için istifa ettiğini söyledi.

"Demek Kulüpler Birliği bu işi çok iyi biliyor"

Ferhat Gündoğdu'nun 8 Mart'ta yaptığı operasyonu tamamen kendi iradesiyle 4 ay çalışarak yaptığını söylediğini hatırlatan Hakan Can, şöyle konuştu: "Bu ne büyük rastlantı ki 5 ay önce Kulüpler Birliği'nin kellesini istediğini söylediğimiz isimler var listenizde. Demek ki o dönem Kulüpler Birliği'nin istediği isimlerle siz bire bir aynı noktaya varmışsınız. Demek ki Kulüpler Birliği bu işi çok iyi biliyor. Ferhat Hoca olmadı, başkasının verdiği liste üzerinden çalıştığınız düşüncesini, benim aklımdan uzaklaştıramadınız."

"Yaşar Kemal Uğurlu da listedeydi"

Hakan Can, Ekim ayındaki listede kötü maçlar yöneten Yaşar Kemal Uğurlu'nun da bulunduğunu vurgulayarak, "Eğer kaldıysa vardır bir sebebi. Bu hakemleri de ligi de tartışılır kıldınız. Maalesef siz kalan hakemlerin güvenileceği bir figür değilsiniz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler