TFF ve MHK Kararı İle İhraç Edilen Hakemler İçin Tahkimde Kritik Gün

Akın Ungan
26.03.2022 - 12:54 | Son Güncellenme: 26.03.2022 - 18:36

MHK'nın Süper Lig kadrosundan çıkardığı Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus gibi birçok hakemlerin Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz görüşüldü. İşte detaylar...

TFF ve MHK Kararı İle İhraç Edilen Hakemler İçin Tahkimde Kritik Gün

AJANSSPOR HABER

Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi isimlerin yer aldığı düdüğü astırılan 11 hakemin Tahkim duruşması yapıldı. Süper Lig kadrosundan çıkarılan hakemlerin Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz sebebiyle gerçekleşen duruşma sona erdi. Duruşmaya Tahkim Kurulu Başkanı Murat Balcı ve tüm üyeler katılırken hakemler 10-15'er dakika dinlendi. Nihai kararın haftaiçi verilmesi ve resmen açıklanması bekleniyor.
 

Duruşmalı toplantı yapıldı

Duruşmalı toplantıya Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy ve daha önce VAR kadrosuna alınan Hakan Ceylan ve vekilleri katıldı. Ayrıca TFF'nin Levent'te bulunan ve Pembe Köşk diye bilinen binasında yapılan duruşmaya MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da katıldığı öğrenildi. 
 

MHK'nın hakem operasyonu

Merkez Hakem Kurulu, 8 Mart'ta Süper Lig ve 1. Lig Hakem ve Gözlemci Klasmanları yeniden belirlemişti. Buna göre 31 hakem ve gözlemcinin görevine son verilmişti. Aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da bulunduğu Süper Lig'de görev yapan hakemler karara itiraz ederek Tahkim Kurulu'na başvurmuştu.

Ferhat Gündoğdu: Tamamen ben sorumluyum

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, hakem klasmanlarının yeniden belirlenmesi kararında hiçbir dış faktörün belirleyici olmadığını söylemişti.

Gündoğdu şöyle konuşmuştu: "31 hakem ve gözlemci için bir liste hazırladım. Tamamen ben sorumluyum. Kimseden talep gelmedi. Kulüpler ve TFF Başkanı olmak üzere kimse dahil olmadı. Bu tamamen benim ve kurulumun hazırladığı listedir. TFF yönetimine sunuldu ve kabul edildi. Kimse için kolay bir karar değil. Çok zor ve duygusal bir karar."

Senin için hazırladığımız haberler