Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda madalya bekliyoruz

18.09.2017 - 15:35 | Son Güncellenme: 18.09.2017 - 15:35

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Kanada'da yapılacak Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'ndan umutlu olduklarını belirterek, "Orada öncelikle final düşünüyoruz. Sonrasında finale kalan her sporcu madalyayı hedefler. Bunu başarabilecek potansiyelde sporcu ve antrenörlerimiz var. Teknik ekibimiz kuvvetlendi." dedi.

Bolu'da bir cimnastik salonunu ziyareti esnasında açıklamada bulunan Çelen, Kanada'da 2-8 Ekim tarihlerinde yapılacak Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Türkiye'yi erkeklerde Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan, Ahmet Önder ve Hamza Şamil Yılmaz, kadınlarda ise Göksu Üçtaş Şanlı ve Tutya Yılmaz'ın temsil edeceğini söyledi.

Geçen hafta Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından Macaristan'da düzenlenen Dünya Challenge Kupası'nda büyük başarı elde ettiklerini kaydeden Çelen, "Burada 6 final, biri altın olmak üzere 4 madalya çıktı. Yarışmada İbrahim Çolak altın madalya aldı. Kanada'da yapılacak şampiyonadan da umutluyuz. Orada öncelikle final düşünüyoruz. Sonrasında finale kalan her sporcu madalyayı hedefler. Bunu başarabilecek potansiyelde sporcu ve antrenörlerimiz var. Teknik ekibimiz kuvvetlendi." diye konuştu.

Çelen, tüm disiplinlerde 10 yabancı antrenör istihdam ettiklerini belirterek, "Güzel şeyler oluyor diye düşünüyoruz. Umut ediyorum ki olimpiyatlara daha çok sporcu ile katılacağız. 2012 Londra Olimpiyatları'na bir, 2016 Rio Olimpiyatları'na ise iki sporcu ile katılmıştık. Umut ediyorum, bu sayı 2020'de yapılacak olimpiyatlarda 2'nin üzerine çıkacak. Her olimpiyatta üzerine koyarak gitmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türk cimnastiğinin bundan sonraki hedefinin olimpiyatlarda madalya almak olduğunu vurgulayan Çelen, sporcuların da bunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Federasyon başkanı olarak beş yıldır görev yaptığını dile getiren Çelen, şunları kaydetti:

"Çok genç ve dinamik bir ekibimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı bize her zaman çok ciddi destek veriyor. Cimnastiğin önemsenip tesisleşme hamlesinin yapılması, her kente bir antrenörün atanması eski bir sporcu ve başkan olarak beni memnun ediyor. Türkiye'de 55 il müsabakalara katılıyor. Daha önce 12 il yarışıyordu. Şu anda 72 il yarışacak duruma geldi. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın, eski federasyon başkanı ve sporun içerisinden gelen biri olması dolayısıyla desteğinin hızla artacağından eminim."

Senin için hazırladığımız haberler