Dünya bir numarası Iga Swiatek, Tomasz Wiktorowski ile yollarını ayırdı

05.10.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 05.10.2024 - 00:15

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan Polonyalı tenisçi Iga Swiatek antrenörü Tomasz Wiktorowski ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Dünya bir numarası Iga Swiatek, Tomasz Wiktorowski ile yollarını ayırdı

AJANSSPOR - HABER

Teniste dünya 1 numarası olan Iga Swiatek, Cuma günü yaptığı açıklamada antrenörü Tomasz Wiktoroski ile yollarının ayrılığını duyurdu.

Iga Swiatek ve Tomasz Wiktorowski yollarını ayırdı

Iga Swiatek, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıldır birlikte çalıştığı antrenörü Tomasz Wiktorowski ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını belirtti. Swiatek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Kariyerimin en büyük başarılarının yaşandığı 3 yılın ardından, koçum Tomasz Wiktorowski ile yollarımızı ayırmaya karar verdik. Büyük bir teşekkürle ve birlikte yaptığımız çalışmaları takdir ederek başlamak istiyorum. Koç Wiktorowski, oyunumda değişikliklere ve yeni bir yaklaşıma şiddetle ihtiyaç duyduğum 3 sezon için ekibime katıldı."

Swiatek şu sözlerle devam etti: "Deneyimi, analitik ve stratejik tutumu ile tenis hakkındaki muazzam bilgisi, birlikte çalışmaya başladıktan sadece birkaç ay sonra hayal bile edemeyeceğim şeyleri başarmamıza yardımcı oldu. Koç, teşekkürler, sana en iyisini diliyorum. Bu 3 yıllık sıkı çalışma ve çok seyahatten sonra dinlenmek ve sevdiklerinle hak ettiğin zamanı geçirmek istediğini biliyorum ve umarım ihtiyacın olanı elde edersin."

Swiatek, Wiktorowski ile hangi başarılara imza attı?

Polonyalı tenisçi Iga Swiatek son 3 yıldır antrenör Tomasz Wiktorowski ile çalışıyordu. Swiatek bu 3 yıllık süreçte ise kadınlar dünya sıralamasında birinciliğe yerleşti, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya elde etti ve 4 Gran Slam kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler