Dünya futboluna koronavirüs darbesi

10.03.2020 - 19:01 | Son Güncellenme: 10.03.2020 - 19:09

Dünya futboluna koronavirüs darbesi

Avrupa'da ve dünyada koronavirüs salgını nedeniyle birçok maçların ya ertelendiği ya da seyircisiz oynanacağı açıklandı. Peki hangi ülkelerde koronavirüs salgını yüzünden maçlar ertelendi ya da seyircisiz oynanacak?İşte detaylar...

Fransa Ligi

Fransa 1. ve 2. futbol liglerinde maçlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 15 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacak.

Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1. ve 2. liglerdeki maçlara 15 Nisan'a kadar seyirci alınmayacağını duyurdu.

Maracineanu, müsabakalarda en fazla 1000 kişinin bulunabileceğini ifade etti.

Almanya Ligi

 Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 26. haftasında 14 Mart Cumartesi günü Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasındaki Ruhr derbisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle seyircisiz oynanacak. 

Bundesliga'nın 26. haftasında 16 Mart Pazartesi günü Werder Bremen ile Bayer Leverkusen arasındaki karşılaşmanın da seyircisiz oynanacağı aktarıldı.

Wolfsburg Kulübünden yapılan açıklamada da UEFA Avrupa Ligi'nde 12 Mart Perşembe günü Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile oynanacak karşılaşmaya koronavirüs sebebiyle seyircilerin alınmayacağı ifade edildi.

Öte yandan, Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder de bugün yaptığı açıklamada, 1000'den fazla kişinin katılacağı tüm etkinliklerin 18 Nisan'a kadar yasaklandığını, buna spor etkinliklerinin de dahil olduğunu belirtmişti.

Böylelikle Bavyera eyaletinin Bundesliga'daki temsilcileri Bayern Münih ve Augsburg'un yapacağı karşılaşmalar, söz konusu tarihe kadar seyircisiz oynanacak.

Daha önce yarın Borussia Mönchengladbach'ın sahasında Köln'ü konuk edeceği erteleme maçının seyircisiz oynanmasına karar verilmişti

Cezayir'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını engellemek amacıyla futbol ligi maçlarına taraftarların alınmayacağı duyuruldu.

Azerbaycan'da koronavirüs nedeniyle liglerde maçlar iki hafta süreyle seyircisiz oynanacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri play-off turunda Slovakya ile İrlanda Cumhuriyeti arasında 26 Mart'ta yapılacak karşılaşma, seyircisiz oynanacak

 A Milli Futbol Takımı'nın 27 Mart'ta Slovenya'ya konuk olacağı hazırlık karşılaşması, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında seyircisiz oynananacak.

Premier Ligi

LASK ile Manchester United arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyircisiz oynanacak.

 Yunanistan'ın Olympiakos ve İngiltere'nin Nottingham Forest takımlarının sahibi Evangelos Marinakis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 Mart'ta oynanacak Barcelona-Napoli karşılaşmasına yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı önlem gerekçesiyle seyirci alınmayacağı açıklandı.

Katalonya özerk hükümeti ile Barcelona Kulübü yetkilileri arasında bu sabah yapılan toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Nou Camp Stadı'ndaki Barcelona-Napoli maçının seyiricisiz oynanacağı duyuruldu.

İspanya Sağlık Bakanlığı, 11 Mart'ta UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Sevilla-Roma karşılaşmasına da yine aynı gerekçeyle seyirci alınmaması kararı almıştı.

Bu arada La Liga yönetimi de 1. Lig ve 2. Lig karşılaşmalarının iki hafta boyunca seyircisiz oynanmasına karar verdi.

İtalya'nın ardından koronavirüsten en fazla etkilenen Avrupa'daki ikinci ülke olan İspanya'da şu ana kadar ölü sayısı 31 olarak açıklanırken, vaka sayısı ise bin 200'ü geçti. Madrid, Vitoria ve Labastida kentlerinde tüm okullar ve üniversiteler iki hafta boyunca kapatıldı.

Avusturya Futbol Federasyonu 1. futbol liginin ve 2. futbol liginin koronavirüs salgını nedeniyle 2 hafta ertlendiği belirtildi.

Açıklamada Almanya - İtalya maçının koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı. 

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri play-off turunda Slovakya ile İrlanda Cumhuriyeti arasında 26 Mart'ta yapılacak karşılaşma, seyircisiz oynanacak.

2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın ABD'de düzenlenmesi planlanan 3. ayağı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

Bosna Hersek'teki Sırp Cumhuriyeti'nde eğitime ara verildi

Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan ve ülkedeki ilk Kovid-19 vakalarının görüldüğü Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) de tüm okullarda eğitime 21 gün ara verildi.

RS Başbakanı Radovan Miskovic, 30 Mart'a kadar halka açık tüm organizasyonların yasaklandığını belirterek, İtalya, Güney Kore ve Çin'den gelenlerin ülkeye girişlerinde sıkı tedbirler uygulanması noktasında Bosna Hersek Sınır Polisi'ne çağrıda bulundu.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu da 2 hafta boyunca tüm futbol maçlarının seyircisiz oynanacağını açıkladı.

 

Yunanistan'da huzur evlerine ziyaretler yasaklandı

İngiltere Halk Sağlık Kurumu, ülkedeki vaka sayısının 54 artarak 373'e, ölü sayısının ise 6'ya çıktığını bildirdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gerekli olmadıkça İtalya'ya seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulunurken, İngiliz hava yolu şirketleri de İtalya'ya uçuşlarını durdurdu.

Yunanistan'daki vaka sayısı 89'a yükselirken, hükümet virüsün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla ülkede tüm okulların ve yüksek eğitim kurumlarının 14 gün kapalı kalmasını kararlaştırdı. Ayrıca, huzurevlerine ziyaretler de yasaklandı.

Ülkede virüs bulaşanlar arasında Olympiakos Futbol Takımı'nın sahibi, armatör Vaggelis Marinakis'in de bulunduğu bildirildi.

Çekya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede virüs bulaşanların sayısı 41'e yükseldi.

Öte yandan, Polonya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkedeki vaka sayısı 20'ye çıkarken, Polonya Genelkurmay Başkanı Jaroslaw Mika'da da virüse rastlandı.

 Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından Hannover 96'da forma giyen Timo Hübers'in, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı duyuruldu.

Anadolu Efes Spor Kulübü, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aldığı önlemleri ve THY Avrupa Ligi kararı uyarınca bu mücadelelerde uygulanacak ek medya tedbirlerini açıkladı.

 

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Sinan Erdem Spor Salonu'nda iç ve dış mekanların detaylı bir şekilde dezenfekte edildiği belirtildi.

Salonun giriş ve çıkışlarına yeterli sayıda dezenfektan aparatları yerleştirildiği de aktarıldı.

Güvenlik, biletleme ve yer gösterici görevlilerin eldiven kullandığının vurgulandığı açıklamada, "Soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlık yaşayan görevliler Sinan Erdem Salonu'ndaki maçlarda görev almamaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın enfeksiyonla mücadelede el hijyenine önem verilmesine yönelik uyarı posterleri de salonumuzda asılmıştır." ifadelerine de yer verildi.

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi tarafından bu organizasyondaki maçlarda alınan tedbirleri de şu şekilde duyurdu:

"Karşılaşma sonrasında akredite medya mensupları, takımların soyunma odasına alınmayacaktır. Karşılaşma sonrasında flaş röportaj alanında herhangi bir röportaj yapılmayacaktır. Karşılaşma sonrasında gerçekleştirilen basın toplantılarında antrenörler ve oyuncuların ot

 Fransa Lig Kupası finali, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendi.

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumundan yapılan açıklamada, Paris Saint-Germain ile Olympique Lyon arasında 4 Nisan'da oynanması planlanan final maçının, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği kaydedildi.

Bin kişiden fazla katılımın olacağı tüm organizasyonların iptal edildiği Fransa'da, şu ana kadar bin 784 kişide koronavirüs tespit edilirken, 33 kişi hayatını kaybetti.

Fransa 1. ve 2. futbol liglerindeki maçların, koronavirüs nedeniyle 15 Nisan'a kadar seyircisiz oynanması kararlaştırılmıştı.

İspanya'nın Getafe Kulübü, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda yarın deplasmanda İtalya'nın Inter takımıyla oynayacakları maça, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı gitmeme kararı aldı.

Japonya 1. ve 2. basketbol liglerinde 14 Mart-1 Nisan tarihlerinde oynanacak karşılaşmalara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyirci alınmayacak.

Elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E Şampiyonası'nın 2020 takviminde yer alan Cakarta E-Prix, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi

 İngiltere Premier Lig'de Manchester City ile Arsenal arasında bugün oynanması planlanan karşılaşma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendi.

Senin için hazırladığımız haberler