Dünya Kız Çocukları Günü Nedir Ve Ne Zaman Kutlanır?

Ali Bozkurt
11.10.2022 - 12:23 | Son Güncellenme: 11.10.2022 - 12:30

Sosyal medyada gündeme gelen Dünya Kız Çocukları Günü merak konusu olmaya başlandı. Nedir ve ne zaman kutlanır yanı sıra hangi ülkeler kutlar gibi soruların cevabı haberde.

Dünya Kız Çocukları Günü Nedir Ve Ne Zaman Kutlanır?

AJANSSPOR HABER

Sosyal meydada kutlanmaua başlayan Dünya Kız Çocukları Günü vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya başlandı. Dünya Kız Çocukları Günü'nün anlamı ve önemi nedir gibi merakların yanı sıra hangi ülkeler kutlama yapıyor gibi aramalarda sürüyor. Detaylar...

Dünya Kız Çocukları Günü Nedir?

Dünya Kız Çocukları günü, kız çocuklarını ilgilendiren konular (eğitim, beslenme, çocuk evliliği, yasal ve tıbbî haklar) hakkındaki farkındalığın artırılması amacıyla büyük önem taşımaktadır.

 

Dünya Kız Çocukları Günü Hangü Gün ve Hangi Ülkeler Kutlar?

Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanan bir gündür. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.

Dünya Kız Çocukları Günü Önemi Nedir?

Her yıl tüm dünyada 11 Ekim günü Dünya Kız Çocukları Günü olarak kabul edilip kutlanıyor. Birleşmiş Milletler ve UNICEF tarafından 2012'de kabul edilen bu günün amacı kız çocuklarının haklarına ve yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekebilmek.

Senin için hazırladığımız haberler