Dünya Kupası finalini kitap gibi spiker anlatacak!

Cüneyt Muharremoğlu
18.12.2022 - 13:56 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 14:03

Arjantin ve Fransa arasında oynanacak Dünya Kupası finalini, spiker Ümit Aktan'ın "Onu dinlerken kitap okuduğumu zannediyorum" dediği Hünkar Mutlu anlatacak.

Dünya Kupası finalini kitap gibi spiker anlatacak!

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası'nda iyisiyle kötüsüyse son güna gelindi. 32 takımın katıldığı turnuvada Arjantin ve Fransa rakiplerini eleyerek son maça çıkmaya hak kazandı. 20 Kasım'da başlayan Dünya kupası'nda tüm maçlar TRT ekranarından canlı yayınlandı.

TRT'nin Dünya Kupası'nda görevlendirdiği spikerler

TRT, Katar'daki turnuvada bazen Ankara'dan bazense stadyumlardan şu spikerlere görev verdi: Levent Özçelik, Hünkar Mutlu, Onur Şahin, Cüneyt Ersan, Cüneyt Kıran, Kerem Öncel.  

Alper Bakırcıgil 45 dakika görev yaptı

Yine TRT'nin görevlendirdiği spiker Alper Bakırcıgil, Kanada-Fas maçında, FETÖ davası sanığı ve firari durumda bulunan Hakan Şükür'ün ismini anınca ilk yarı sonunda kızağa çekildi ve Dünye Kupası'nda başka maç anlatmasına izin verilmedi.  

İlgini Çekebilir
TRT, aynı spikeri ikinci kez oyundan aldı!
Habere Git

Onur Şahin üçüncülük maçını anlattı

TRT'nin turnuva sürerken öne çıkardığı iki isimse Hünkar Mutlu ile Onur Şahin oldu. İki spiker, yarı finalde Arjantin- Hırvatistan ve Fransa-Faç maçlarında mikrofon başındaydı. Onur Şahin, Hırvatistan'ın 2-1 kazandığı Fas maçını da TRT ekranlarında anlattı.

Final maçı Hünkar Mutlu'nun

TRT Dünya Kupası'nın son maçı olan Arjantin - Fransa karşılaşmasında Hünkar Mutlu'yu görevlendirdi. Mutlu, Lusail Stadyumu'ndaki yerini alarak izleyicelere yaşananları anlatacak. 

Ümit Aktan'dan Hünkar Mutlu yorumu

Spiker hocası olarak bilinen Ümit Aktan, Ajansspor'a Dünya Kupası'nda görev yapan TRT spikerlerini değerlendirirken Hünkar Mutlu için şöyle konuşmuştu: "Hünkar Mutlu elinden geleni yapıyor ve maçın heyecanını yaşatmaya çalışıyor, çok araştırma yapmış ve çok bilgi veriyor. Fakat maçı dinlerken kitap okuduğumu zannediyorum. Çünkü bana futbolcunun eşi şöyle demiş, babası böyle demiş gibi bilgiler veriyor. Bunların hepsi aksi ispat edilemeyecek söylemler. Dolayısıyla bunu söylersiniz ve kimse futbolcunun babasını veya eşini arayıp 'Böyle mi dediniz?' diye sormaz. Bu anlatımlar aksiyonun dışında kalan ve bizi oyalamaya yönelik olan anlatımlar. Beni o konuda tatmin etmedi."

İlgini Çekebilir
Ümit Aktan en iyi 3 spikeri Seçti, Ertem Şener'i sildi!
Habere Git

Hünkar Mutlu kimdir?

16 Mart 1982'de doğan Hünkar Mutlu, üniversite eğitimini Denizli’de tamamladı.  2009'da TRT'de çalışmaya başladı. O tarihten bu yana TRT'de maç anlatmaya ve program yapmaya devam ediyor. 

Levent Özçelik'e selam yollamıştı

Katar'daki Dünya Kupası'nda İngiltere-Senegal maçını anlatan Hünkar Mutlu, İngilizlerin golünden sonra "Harry Kane, Harry, Harry, Harry Kane!" anonsuyla kurumun efsaneleşmiş spikerlerinden Levent Özçelik'e adeta selam yollamıştı.  

Senin için hazırladığımız haberler