Son dakika: Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda yok

Orhan Gülek
19.05.2022 - 15:24 | Son Güncellenme: 19.05.2022 - 18:34

Son dakika: FIFA, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda görev yapacak hakemlerin listesini açıkladı. Cüneyt Çakır listede yer almadı. İşte detaylar...

Son dakika: Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda yok

AJANSSPOR - HABER

2022 Katar Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler açıklandı. FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın, Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda görev almayacağı bildirildi.

Dünya Kupası'nda Türk hakem olmayacak

8 Mart tarihinde MHK tarafından görevden alınan Cüneyt Çakır, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun görevinden istifa etmesinin ardından yeniden Türkiye'de maç yönetmeye başlamıştı. Sezon başında Katar'daki turnuvada görev alması beklenen Cüneyt Çakır'ın FIFA tarafından listeye dahil edilmediği bugün resmen açıklandı.

Listede 36 orta hakem, 69 yardımcı hakem ve 24 Video Yardımcı Hakem yer aldı. Öte yandan Türkiye'den herhangi bir hakem listede yer almadığı da dikkat çekti.

 

Tarihe geçme fırsatı kaçtı

2022 Dünya Kupası’na katılacak aday hakemler listesinde yer alan ve turnuvaya katılmasına garanti gözüyle bakılan Çakır, 6. kez üst üste büyük turnuvalara katılan ilk hakem olarak tarihe geçecek ve kırılması zor bir rekorun sahibi olacaktı. Çakır'ın 2022 Dünya Kupası maçlarını yönetecek olan hakemler arasında yer almaması, tarihe geçme fırsatını kaçırmasına neden oldu.

Ne olmuştu?

MHK, 8 Mart'ta aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi tecrübeli isimlerin de olduğu 18 hakem ve 3 gözlemciye görev verilmeyeceğini açıklamıştı. Görevden alınan hakem ve gözlemciler, olayı Tahkim Kurulu'na taşımıştı.

Taraf avukatlarının yanı sıra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun sözlü beyanlarının ardından yapılan müzakere neticesinde hakemlerin itirazları kabul edilmiş ve TFF Yönetim Kurulunun 8 Mart'ta aldığı kararın kaldırılmasına oyçokluğu ile karar verildiği belirtilmişti.

 

Çakır, Antalyaspor ile Kayserispor maçıyla geri dönmüştü

 

Tahkim Kurulu'nun aldığı kararın ardından Ferhat Gündoğdu, MHK başkanlığından istifa etmişti ve Cüneyt Çakır, Antalyaspor ile Kayserispor arasında oynanan lig maçında yeşil sahaya geri dönmüştü. Görevine son verilen bir diğer hakem Fırat Aydınus ise 85 gün sonra ilk kez Medipol Başakşehir-Galatasaray maçında geri dönmüştü.

 

İsviçre Futbol Federasyonu'ndan teklif almıştı

 

8 Mart tarihinde görevine son verilen hakemler arasında yer alan Cüneyt Çakır, İsviçre Futbol Federasyonu'ndan maçlarda görev yapması adına teklif almış fakat TFF; İsviçre'nin yapmış olduğu teklife cevap vermeyince süreç tıkanmıştı. Cüneyt Çakır'ın geri dönüşüyle İsviçre ihtimali de ortadan kalkmıştı.

 

Arda Turan: "Tüm kalbimle yanındayım"

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın önemli futbolcularından Arda Turan, Cüneyt Çakır hakkında bir paylaşımda bulundu. Yıldız ismin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülke futbolunun en önemli değerlerinden Cüneyt Çakır... Sevgi ve saygım sonsuz. Her zaman tüm kalbimle yanındayım." ifadeleri yer aldı.

İlgini Çekebilir
Cüneyt Çakır geri döndü! Alkışlarla karşılandı...
Habere Git

2022 Dünya Kupası’nda ilk kez kadın hakem görev alacak

FIFA, bu yıl Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda ilk kez kadın hakemlerin görev alacağını duyurdu.

FIFA'nın açıkladığı listede Fransa'dan Stephanie Frappart, Ruanda'dan Salima Mukansanga, Japonya'dan Yoshimi Yamashita, Brezilya'dan Neuza Back, Meksika'dan Karen Díaz Medina ve Amerika Birleşik Devletleri'nden Kathryn Nesbitt; Katar'da düzenlenecek organizasyonda görev alacak kadın hakemler olarak görev yapacak.

Collina: “FIFA Dünya Kupası’nda olmayı hak ediyorlar"

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, “Birkaç yıl önce FIFA’nın erkek genç ve kıdemli turnuvalarında kadın hakemleri görevlendirmesiyle başlayan sürecin sonucu” derken “FIFA Dünya Kupası’nda olmayı hak ediyorlar çünkü sürekli olarak gerçekten yüksek bir seviyede performans gösteriyorlar. Bu bizim için önemli bir faktör. Her zaman olduğu gibi, dikkat ettiğimiz kriter kalite ve seçilen isimler en üst seviyeyi temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Fransız hakem Frappart, UEFA tarafından geçen yıl Avrupa Şampiyonası maçlarında görev alan ilk hakem olmuştu.

 

İşte 2022 Dünya Kupası'nda görev alacak hakemler
 

Senin için hazırladığımız haberler