Dünya Kupası şampiyonuydu, şimdi yük oldu

22.01.2020 - 22:28 | Son Güncellenme: 22.01.2020 - 22:28

Galatasaray'ın ligde oynadığı Ankaragücü maçının öncesinde yapılan antrenmandaki tavırları sebebiyle kadro dışı bırakılan Nzonzi'ye son talip İngiltere'den çıktı. İngiltere Premier Lig'de kümede kalma mücadelesi veren West Ham United, Fransız orta saha Nzonzi'yi kadrosuna katmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takım ise Fransız orta sahayı takımdan göndererek yabancı kontrenjanını açmak ve futbolcunun maaş yükünden kurtulmak istiyor.

Şampiyon gibi karşılandı

2018 Dünya Kupası'nda Fransa ile zafere ulaşan Nzonzi, sezon başında 1+1 yıllığına Roma'dan Galatasaray'a kiralanmıştı.

Bekleneni karşılamadı

Seri ve Lemina ile uyumlu bir görüntü sergilemeyen Nzonzi, Galatasaray forması altında bekleneni karşılayamadı. Deneyimli orta saha Galatasaray'ın ligde oynadığı 10 maçta, Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maçta forma giydi. Nzonzi bu karşılaşmalarda hiç gol atamazken 1 asist yaptı.

En büyük eleştiri ağır oluşu

Galatasaray; Nzonzi, Seri ve Lemina üçlüsü ile ağır bir görüntü sergiledi. Bu oyun tarzı, taraftarlar ve yorumculardan eleştiriler alırken teknik direktör Fatih Terim, Ömer Bayram'ı orta sahada oynatarak bu sorunu çözmeye çalışmıştı.

Neden kadro dışı kaldı

Galatasaray'ın 15. haftada oynadığı Ankaragücü maçının öncesinde yapılan taktik idmanda yedek takımda olmak istemediği için disiplinsiz tavırlar sergileyen Nzonzi, teknik adam Terim tarafından kadro dışı bırakılmıştı.

PSG maçından sonra...

Şampiyonlar Ligi'nin son haftasında deplasmanda oynanan PSG maçının ardından yayıncı kuruluşa konuşan Nzonzi, "Sadece kaybettik. Kazanmak istiyoruz" açıklamalarında bulunarak tepki çekmişti. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler