Fenerbahçeli Enner Valecia Dünya Kupası'nda Hollanda'ya Gol Attı

Akın Ungan
25.11.2022 - 20:15 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 20:56

Fenerbahçe'nin golcüsü Enner Valencia 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Ekvadorlu oyuncu, Katar'dan sonra Hollanda'ya da gol atarak yıldızını parlattı.

Fenerbahçeli Enner Valecia Dünya Kupası'nda Hollanda'ya Gol Attı

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası'nda Ekvador, Hollanda ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü Enner Valencia, mücadelenin 49. dakikasında rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Maçın 6. dakikasında Gakpo'nun golü ile geriye düşen Ekvador, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Güney Amerika temsilcisi, takım kaptanı Enner Valencia ile eşitliği yakaladı. Estupian, ceza sahası sol çaprazından sert vurdu, kaleci gole izin vermedi. İyi takip eden Valencia, topu boş ağlara göndermeyi başardı.

Dünya Kupası'nda açılışı o yaptı

Enner Valencia, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda ilk golü atan isim oldu. 33 yaşındaki golcü, Katar karşısında 16. ve 31. dakikalarda ağları sarstı. Katar maçının ardından Hollanda karşısında da sahne alan yıldız, bu maçı da boş geçmedi.

İlgini Çekebilir
Galler'i devirdi, Fenerbahçe itirafı geldi!
Habere Git

Ekvador tarihine geçti

Enner Valencia, Dünya Kupası performansıyla ülkesinin tarihine geçti. Valencia, Ekvador tarihinde, Dünya Kupası'nda en fazla gol atan oyuncu oldu.

Ekvador'un Dünya Kupası'ndaki son 6 golünde onun imzası var

Ayrıca Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda attığı son altı golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde ülkesi adına altı gollük seri yakalayan dördüncü isim oldu. Ekvador'un, Dünya Kupası arenasında attığı son 6 golün hepsinde yıldız golcünün imzası bulundu.

Sezona çok iyi başladı

Enner Valencia, Fenerbahçe formasıyla da sezona çok iyi başlamıştı. Sarı-Lacivertliler ile 22 karşılaşmada süre alan Ekvadorlu oyuncu, 15 gol kaydetti. 4 defa takım arkadaşlarına gol pası veren Valencia, 2 maçta sarı, 1 maçta ise kırmızı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Transfer itirafı: Fenerbahçe menajerime ve kulübüme teklif yaptı
Habere Git

Sedye ile çıktı

49'da gol atarak, Hollanda karşısında eşitliği yakalayan Enner Valencia, maçın ilerleyen bölümünde kendini yere bıraktı. Yıldız oyuncu, mücadelenin 89. dakikasında sedye ile sahayı terk etmek zorunda kaldı. Valencia'nın yerine Rodriguez oyuna dahil oldu.

Senin için hazırladığımız haberler