Dünya Kupası TFF'nin kasasını dolduracak! Katar'a gidersek...

17.11.2021 - 09:15 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 09:30

Karadağ'ı yenerek play-off biletini alan A Milli Futbol Takımı, play-off sonunda Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanırsa, TFF'nin kasasına FIFA tarafından hatırı sayılır bir para girişi yapılacak.

A Milli Futbol Takımımız, 21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’na katılması halinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun kasasına da önemli miktarda para girecek.

123 Milyon TL gelir

Hürriyet'in haberine göre; Turnuvanın organizatörü olan FIFA, finallerde mücadele etme hakkını kazanan her ülkeye 2 milyon dolar hazırlık parası, 10 milyon dolar da katılım bedeli ödüyor. Böylelikle federasyonun kasasına 12 milyon dolar (123.6 milyon TL) para ödülü girmiş olacak.

Dünya Kupası’na katılmak, başta Turizm ve seyahat olmak üzere çok sayıda sektörde ciddi bir hareketlilik yaratacak.

Zorlu rakipler bekliyor

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde maçlar tamamlanırken, play-off'ta mücadele edecek tüm takımlar da belli oldu. A Milli Takım'ı Dünya Kupası Elemeleri play-off'larında birbirinden zorlu rakipler bekliyor.

Mart ayında oynanacak play-off'larda mücadele edecek takımlar şöyle; 

Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç, Galler, Türkiye, Polonya, Makedonya, Finlandiya, Avusturya, Kuzey Makedonya

Play-off formatı değişti

Değişen Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off formatı ile play-off'lar, 12 takımın 4'erli oluşturduğu 3 grupta oynanacak. Bu 3 grupta yarı final ve final maçlarını kazanıp zirvede bitiren takımlar Katar bileti alacak.

Seri başı değiliz

Seri başı olma hakkı elde edemeyen millilerimiz, yarı finaldeki ilk maçını deplasmanda oynayacak. Milliler finale yükselmesi halinde ev sahibi takım kura ile belli olacak.

Muhtele rakiplerimiz ise şöyle:  Portekiz, İsveç, İtalya, İskoçya, Rusya, Galler

Play-Off ne zaman?

Play-off'ların kuraları 26 Kasım tarihinde çekilecek. Yarı final maçları 24 ve 25 Mart, final maçları ise 28 ve 29 Mart tarihlerinde oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler