Milli Takım Ve Cüneyt Çakır Yok! Türkiye'yi Katar'da Onlar Temsil Edecek

İsa Kethüda
25.03.2022 - 12:15 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 17:39

Dünya Kupası'na Milli Takım katılma şansını kaybetti. Hakem Cüneyt Çakır'a düdük astırılmasıyla Katar'a gitme şansı riske girdi. Türkiye'den Katar'a gidecek 3251 polis Dünya Kupası'nda görev yapacak.

Milli Takım Ve Cüneyt Çakır Yok! Türkiye'yi Katar'da Onlar Temsil Edecek

AJANSSPOR HABER

Türkiye, Portekiz'e 3-1 yenilerek 21 Kasım-18 Aralık'ta düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılma şansını kaybetti. Cüneyt Çakır'a da düdük astırılmasından sonra Türkiye'yi Katar'da temsil edecek sporcu kalmadı. Ancak Katar ile yapılan protokol gereği 3251 polis Dünya Kupası'nda görev yapacak.

Portekiz'de hüsran

Grubunda Hollanda'nın arkasında ikinci olan Türkiye Milli Takımı, Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off'un birinci turunda Portekiz ile eşleşti. Otavio,  Diogo Jota ve Matheus Nunes'in gollerine engelleyemeyen olamayan Milli Takım Burak Yılmaz'ın ağlara gönderdiği topla sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Karşılaşma 2-1 sürerken Burak Yılmaz bir penaltı atışını auta gönderdi. Bu sonuçla Türkiye, Katar'a gitme şansını kaybetti.

Cüneyt Çakır'a düdük astırıldı

Türkiye'nin en kariyerli hakemi olan Cüneyt Çakır, Merkez Hakem Komitesi tarafından düdüğü astırılan 11 hakemden biri. Çakır, kararın değişmesi için Tahkim Kurulu'na başvuran hakemler arasında yer alıyor.

FIFA seminerine gitti ama...

Çakır, Şubat ayında Dünya Kupası hakemleri için Katar’da yapılan seminere katıldı. Deneyimli hakem, kendi ülkesinde maç yönetemeyeceğinin resmen açıklanması durumunda Avrupa’dan Dünya Kupası'na katılacak 11 hakem arasında olmayacak.

Eğer Katar'a giderse 6. büyük turnuvası olacak

Cüneyt Çakır, Türkiye'nin en kariyerli hakemi durumunda bulunuyor. Çakır, 2012, 2016 ve 2020 Avrupa Şampiyonalarında üçer maç yönetti. 2014 ve 2018 Dünya Kupası’nda da üçer maçta düdük çalan Çakır, 6 Haziran 2015’te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Devler Ligi’nde final yöneten ilk Türk hakem oldu. Cüneyt Çakır, 16 Aralık 2012 tarihinde Brezilya’nın Corinthians ile İngiltere’nin Chelsea takımları arasında oynanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalini de yönetmişti. Süper Lig’de 382 karşılaşmaya çıkan FIFA kokartlı hakem, 3 kez TFF Süper Kupa finalinde düdük çaldı.

İlgini Çekebilir
Dünya Kupası için Katar biletini ilk 'o' aldı!
Habere Git

3251 polis kesin olarak Katar'da

Sportif alanda Milli takım ve Cüneyt Çakır'ın durumu böyleyken Katar'da 3251 polis Türkiye'yi temsil edecek. Türkiye ile Katar arasında yapılan protokole göre özel harekat polisi, bomba uzmanı ve diğer emniyet personeli toplam 3251 polisi Katar'da geçici olarak görev yapacak. 3251 polis, Katarlı yetkililerden doğrudan emir almayacak, Türk amirlerine karşı sorumlu olacak. Dünya Kupası için özel bir eğitim programında geçecek polisler dil kursu da alacak.

Senin için hazırladığımız haberler