Dünya Kupası'nda biraya şartlı izin çıktı

Feride Kara
09.07.2022 - 20:42 | Son Güncellenme: 09.07.2022 - 23:20

Sponsorlarından biri bira firması Budweiser olan FIFA'nın Katar hükümet yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonrasında Dünya Kupası'nda biraya şartlı izin çıktı.

Dünya Kupası'nda biraya şartlı izin çıktı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Katar’da 21 Kasım 18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nda sponsorlarından biri bira firması Budweiser olan FIFA’nın Katar hükümet yetkilileri ile uzun aylar boyunca yaptığı görüşmeler sonunda stadyumlarda bira içilmesine şartlı izin çıktı.

16:00-22:00 saatleri arasında bira satılacak

Bild’de yer alan habere göre bira içilmesine onay veren Katarlı yetkililer, bu iznin hangi saatler arasında olacağı konusunda bir karar açıklamadı. Ancak bu iznin büyük ihtimalle 16:00-22:00 saatleri arasında olacağı belirtiliyor. İslami kurallara göre yönetilen ve alkol tüketiminin yasak olduğu Katar’da yalnızca otellerin bar ve restoranlarından içki satılabiliyor. 

21 yaş altına yasak

Alkol satış izni bulunan dükkanlar ise alkolü yalnızca 21 yaş üzeri Katar’da ikameti bulunan yabancılara satabiliyor. Bu yabancıların arkadaşları veya akrabaları da ikametleri yoksa Qatar Distributaion Company olarak adlandırılan bu dükkanlara giremiyor. 

İlgini Çekebilir
Ofsayt devrimi! Dünya Kupası'nda uygulanacak
Habere Git

Katar'da LGBT

Eşcinselliğin kanunen suç olduğu Katar’da LGBT topluluğuna mensup kişilerin Dünya Kupası sırasında yaşayabilecekleri olumsuzluklar da uzun süreden beri dünyanın gündeminde. Katarlı yetkililer bu kişilere karşı herhangi bir kısıtlama olmadığını belirtmelerine karşın, “kültürümüze uyulmasını bekliyoruz” sözleriyle bu kişilerin kimliklerini saklamaları gerektiğini üstü kapalı olarak belirtiyorlar.
 
 
 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler