Fransa İle Fas 2022 Dünya Kupası Yarı Finalinde Karşı Karşıya Geliyor

İsa Kethüda
14.12.2022 - 17:01 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 17:15

Dünya Kupası haberleri... Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası yarı final mücadelesinde bu akşam Fransa ile Fas karşı karşıya geliyor. Detaylar.

Fransa İle Fas 2022 Dünya Kupası Yarı Finalinde Karşı Karşıya Geliyor

AJANSSPOR-HABER

2022 FIFA Dünya Kupası'nda son şampiyon Fransa ile turnuvada tarih yazan Fas, yarı final maçında bu akşam karşı karşıya geliyor. Al Bayt Stadı'nda oynanacak ve Meksikalı hakem Cesar Ramos'un yöneteceği mücadele, saat 22.00'de başlayacak ve karşılaşmayı TRT 1 naklen yayınlayacak.

Fransa ve İngiltere ilk kez karşılaşacak

İki ülke turnuva tarihinde ilk kez karşılaşacak. Bu turu geçen takım, Hırvatistan'ı yarı finalde mağlup eden Arjantin ile pazar günü final maçına çıkacak.

Fransa'nın 2022 Dünya Kupası performansı

D Grubu'nda yer alan Fransa, ilk maçında Avustralya'yı 4-1, ikinci maçında da Danimarka'yı 2-1 yenerek son 16 turunu garantilerken, son maçında Tunus'a 1-0 mağlup oldu.

İlgini Çekebilir
Trabzonsporlu yıldızın hedefi Premier Lig ve Bundesliga!
Habere Git

Son 16 turunda Polonya'yı 3-1'lik skorla geçen "Horozlar", çeyrek finalde ise İngiltere'yi 2-1 yenerek yarı final biletini aldı.

Fas'ın 2022 Dünya Kupası'nda aldığı sonuçlar

Turnuvanın sürpriz takımı Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Belçika'yı 2-0, Kanada'yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan "Atlas Aslanları", son 16 turunda İspanya'yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti.

Fas 13 maçtır yenilmiyor

Çeyrek finalde Portekiz'i 1-0'lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kanada karşısında kendi kalesine attığı gol dışında rakiplerine geçit vermeyen Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası'nda 13 maçtır yenilmiyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı! İşte Süper Lig'de yayın gelirleri dağılımı
Habere Git

Fransa-Fas maçının muhtemel 11'leri:

  • Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud.

  • Fas: Bounoui Hakimi, El Yamiq, Saiss (Aguerd), Mazraoui, Ounahi, Amrabat, Amallah, Ziyech, Boufal, En-Nesyr.

Beşiktaş yönetimi Romain Saiss'in oynamasını istemiyor

Fas'ta forma giyen Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Romain Saiss, Portekiz ile oynanan çeyrek final maçının 57. dakikasında sakatlanmış ve gözyaşlarıyla sahayı terk etmişti. Siyah-beyazlı yönetim Fas sağlık heyetinden flaş bir talepte bulundu.

Beşiktaş yönetimi adalesinde hafif yırtık olan Romain Saiss'la konuştuktan sonra, hem futbolcuya hem de Fas Milli Takım doktorlarına Fransa maçında oynamaması yönünde talepte bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler