Ajansspor

Dünya Kupası'nda erken final ihtimali: Messi ve Ronaldo...

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

2026 Dünya Kupası'nda futbolseverleri heyecanlandıran bir ihtimal ortaya çıktı. Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, uygun şartların oluşması halinde dev turnuvada birbirlerine rakip olacak.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Lionel Messi, son Dünya Kupası'nı kazanmayı başararak futbol otoritelerinin çoğunluğuna göre ezeli rekabette öne geçmişti.

Gruplarını lider tamamlarlarsa...

Futbol dünyası, özellikle 2010'lu yılları kasıp kavuran Cristiano Ronaldo - Lionel Messi rekabetine belki de son kez tanık olmaya hazırlanıyor. Ülkeleriyle şu ana kadar 5'er kez Dünya Kupası'na katılan ikili, uygun şartların oluşması halinde altıncı maceralarının çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek.

Lionel Messi
Lionel Messi

Bu ihtimalin gerçekleşmesi için Arjantin ve Portekiz'in yer aldıkları J ve K gruplarını lider tamamlaması gerekiyor. İki dev, liderliği aldıkları senaryoda önlerindeki maçlarda da hata yapmamaları halinde çeyrek finalde birbirlerine rakip olacak.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, daha önce milli takım düzeyinde iki kez karşılaşmış; 2011'de oynanan maçı Arjantin 2-1, 2014'te oynanan son maçıysa Portekiz 1-0 kazanmayı bilmişti.

Arjantin'in grubu

- Cezayir

- Avusturya

- Ürdün

Portekiz'in grubu

- Kongo DC

- Özbekistan

- Kolombiya

Cristiano Ronaldo - Lionel Messi
Cristiano Ronaldo - Lionel Messi

Gruplarının açık ara favorisi olan Arjantin ve Portekiz'in, liderlik yolunda hata yapmaması ve günün sonunda çeyrek finalde kozlarını paylaşması bekleniyor. Ronaldo - Messi ikilisini yıllar sonra, hem de bir Dünya Kupası'nda karşı karşıya getirecek olası çeyrek final maçının dünya tarihinin en çok izlenen futbol karşılaşmalarından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...