Dünya Kupası'nda Katar'a Gidecek Taraftarın Cebi Yanacak

Akın Ungan
09.11.2022 - 17:31 | Son Güncellenme: 09.11.2022 - 17:56

Dünya Kupası'nı düzenleyecek olan Katar'da konteynırlardan yapılan konaklama odalarının gecelik fiyatı 200 dolar! Finale kalan takım taraftarı 6 bin dolar ödeyecek!

Dünya Kupası'nda Katar'a Gidecek Taraftarın Cebi Yanacak

AJANSSPOR HABER

20 Kasım'da başlayacak olan 2022 Dünya Kupası yaklaştıkça tartışmalar artıyor. FIFA, kupaya katılan 32 ülkenin futbol federasyonlarına gönderdiği mektupta siyasi protestolar yapılmamasını istedi. İngiltere ve Galler buna tepki gösterdi. Statların yapımında binlerce göçmen işçinin ölmesi ve bireysel özgürlüklere yönelik yasaklar nedeniyle kupanın Katar'da yapılmasına uluslararası arenada tepkiler var.

Konteynır odanın günlüğü 3720 TL

Diğer yandan ülkede kupa esnasında verilen hizmetler de oldukça pahalı. Seyehat masraflarının dışında konaklama ücretleri de el yakar nitelikte. Sportif yatırımlar girişimcisi Joe Pompliano, Katar'da konteynır odalarda konaklamanın fiyatlarını paylaştı. Pompliano, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir nakliye konteynırında kalmak için gecelik 200 dolardan (3 bin 720 TL) fazla ödeyebileceğiniz Katar'daki Dünya Kupası'na hoş geldiniz!" dedi. Konteynır odalar iki yataktan oluşuyor.

Finale kalan taraftarın vay haline!

Finale kalacak takımların taraftarları yaklaşık 30 gün Katar'da konaklayacak. Bu durumda bir konteynırda konaklasa dahi toplam 6000 bin dolar (yaklaşık 111 bin TL) kira bedeli ödeyecek. İki kişi aynı konteynırı paylaşarak belki fiyatı yarı yarıya düşürme olanağı yakalayacak. Katar'ın sıcaklığı düşünüldüğünde böylesi sıkışık bir konteynır kampında yaşamanın zor olacağı da aşikâr.

35 derece hava sıcaklığı da cabası

Yüksek sıcaklıktan etkinlenilmemesi için statlara dev klimalar yapıldı. Ancak sokaklarda özellikle Kuzey Avrupa'dan gelecek seyirciler zorlanacak. Örneğin Katar'ın başkenti Doha'da hava sıcaklığı 9 Kasım 2022'de 38 derece. Kupanın başlayacağı haftaysa sıcaklıklar 33 derece ile 35 derece arasında görünüyor.

İlgini Çekebilir
21 Dünya Kupası'nda 40,5 milyon seyirci
Habere Git

Eski FIFA Başkanı'ndan itiraf

Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi sırasında FIFA Başkanı olan ve daha sonrasında yolsuzluk nedeniyle koltuğundan olan Sepp Blatter, İsviçre medyasına verdiği demeçte "Katar bir hataydı" dedi. Blatter, Dünya Kupası'nın küçük ve çok sıcak bir ülkeye vermelerinin hata olduğunu daha önce de söylediğini ama FIFA yönetim kurulunda çoğunluğun kararına uymak zorunda kaldığını söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler