Ajansspor

Dünya Kupası'nda Messi ve Olise'nin rakibi Trossard!

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

Önümüzdeki günlerde Beşiktaş'a transfer olması beklenen Leandro Trossard, performansıyla 2026 Dünya Kupası'na damga vurdu.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 59 sn
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Dün gece ülkesi Belçika'yla birlikte turnuvaya çeyrek finalde veda eden Trossard, çıktığı 6 maçta 4 gole katkıda bulunarak adından söz ettirmeyi bildi.

Yıldızların arasında

Son günlerde adı sıkça Beşiktaş'la anılan Leandro Trossard, 2026 Dünya Kupası'nın şu ana kadarki en dikkat çeken performanslarından birini sergiledi. 31 yaşındaki yıldız, ülkesi Belçika'yı temsil ettiği 6 maçta 2'şer gol ve asistlik bir katkı verirken, paslarıyla da ayrıca gündem oldu.

Çeyrek final maçlarından önce 17 ile turnuvanın en çok şut pası veren oyuncusu olan Trossard, 2.17 ile şu an ise 2026 Dünya Kupası'nın en çok asist beklentisi (xA) yaratan üçüncü oyuncusu konumunda. Bu alanda 31 yaşındaki oyuncuyu sadece Lionel Messi ve Michael Olise geçebildi; lider Messi'nin yarattığı 2.44'lük asist beklentisinin karşılığı ise yalnızca bir asist oldu. 2.39'luk beklentiyle ikinci sırada yer alan Olise ise şu an yaptığı 5 asistle turnuvanın gol pası lideri konumunda.

Sezon performansı

Yeni sezonla birlikte kariyerini Beşiktaş'ta sürdürmesi beklenen 31 yaşındaki Trossard, Ocak 2023'ten bu yana Arsenal forması giyiyordu. Bu sezon Kuzey Londra ekibinin formasını tam 50 maçta terleten Belçikalı yıldız, 8 gol 10 asistlik bir performans sergilemişti.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...