
AJANSSPOR HABER
Dünya kupası'nda son 16 maçları başladı. İngiltere, dün gece Senegal'i 3-0 yenerek çeyrek finalde son Dünya şampiyonu Fransa ile eşleşti. Maçtan sonra canlı yayın yapan İsrail televizyonu zor anlar yaşadı.
Son dakika haberi... İngiltere-Senegal maçından sonra canlı yayın yapan İsrail kanalında bir taraftar mikrofonu kapıp,"Özgür Filistin" diye bağırdı. Kanal yayını kesti.
Dünya kupası'nda son 16 maçları başladı. İngiltere, dün gece Senegal'i 3-0 yenerek çeyrek finalde son Dünya şampiyonu Fransa ile eşleşti. Maçtan sonra canlı yayın yapan İsrail televizyonu zor anlar yaşadı.
Katar'daki Al Bayt Stadyumu'nun dışından canlı yayın yapan İsrail kanalının muhabiri, mikrofununu İngiliz taraftarlara yöneltti. Taraftarlar, Fransa'yı rahat yeneceklerini söylerken beklenmedik bir olay oldu.
Taraftarlardan biri, muhabirin elindeki mikrofona "Fransa'yı eleriz ama ma en önemlisi Filistin'e özgürlük" diye bağırdı. İşte o anlar...
İngiltere - Senegal maçından sonra canlı yayın yapan İsrail kanalında bir taraftar mikrofonu kapıp, "Özgür Filistin" diye bağırdı. Kanal yayını kesti.pic.twitter.com/ecIXuQ96Th
— Ajansspor (@ajansspor) December 5, 2022
Bazı diğer taraftarlar, "Özgür Filistin" söylemine destek verdi. Taraftar grubu oradan ayrılırken muhabirin "Sadece futbol" dediği duyuldu. Kanal, yayını keserek reklamlara gitti.
Bu yaşanan olay, İsrail TV kanalının ilk olayı değil. Daha önce bir Suudi Arabistan taraftarı İsrailli TV muhabirini azarlamıştı. AFP muhabiri tarafından çekilen görüntülerde taraftar, "Sadece Filistin var, İsrail yok... Burada istenmiyorsunuz" diye bağırmıştı.
Bunun yanı sıra, Arap taraftarlar Katar'da İsrail medyasıyla konuşmayı reddediyor. Bazılarıysa İsrail kanalının kameralarının önünde "Çok Yaşa Filistin" diye bağırıyor.
Katar'daki maçlarda tribünlerde Filistin bayraklarının çokluğu da dikkat çekiyor. Birçok Katarlı, kendi bayraklarıyla birlikte bir Filistin bayrağını da araba camlarına asmış durumda.
İsrail-Filistin çatışması, 1967 Altı Gün Savaşı'nda İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesiyle başladı. Filistinliler, Gazze Şeridi'nde ve Batı Şeria'da İsrail işgaline maruz kalmaya devam ediyor.