Ajansspor

Dünya Kupası’nda tarihi hayal kırıklığı! 60 şut var ama gol yok

Editör: Ali Bozkurt

Son Güncelleme /

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk iki maçında gol atamadan turnuvaya veda etti. Milliler, yüksek topa sahip olma oranına rağmen puan çıkaramadı.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 1 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

2026 FIFA Dünya Kupası'na büyük umutlarla başlayan A Milli Futbol Takımı, ilk iki maçında gol sevinci yaşayamadı. Avustralya ve Paraguay karşısında rakip kaleyi adeta abluka altına alan Ay-Yıldızlılar, buna rağmen sahadan puansız ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk iki karşılaşmasında gol atamadan turnuvaya erken veda etti.

Ay-Yıldızlı ekip, oynadığı futbol ve rakamlarla rakiplerine üstünlük kurmasına rağmen skor üretmeyi başaramadı.

Avustralya karşısında 28 şut yetmedi

Milliler, gruptaki ilk maçında Avustralya ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmada rakip kaleye toplam 28 şut gönderen A Milli Takım, bunların 7'sinde isabet buldu. Yüzde 63 topa sahip olan Ay-Yıldızlılar, buna rağmen sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Paraguay maçında da tablo değişmedi

Türkiye, ikinci maçında ise Paraguay ile karşılaştı.

Bu mücadelede rakip kaleye 32 şut atan Milliler, 5 isabetli şut buldu. Yüzde 79 topa sahip olma oranına ulaşan A Milli Takım, yine gol atamadı ve karşılaşmayı 1-0 kaybetti.

Topa sahip oldu, golü bulamadı

A Milli Futbol Takımı, iki karşılaşmada da oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tuttu.

Avustralya karşısında yüzde 63, Paraguay karşısında ise yüzde 79 oranında topa sahip olan Ay-Yıldızlılar, buna karşın skor üretemedi ve 2026 FIFA Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etti.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...