Dünya Kupası’nda 'Türk yapımı stat' tartışması

19.06.2018 - 15:04 | Son Güncellenme: 19.06.2018 - 15:04

Dünya Kupası’na gösterilen yoğun ilgi Rusya’yı mest etti. Yabancı basında yer alan haberlere göre organizasyondaki tek eksik Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından inşa edilen Krasnodar Stadyumu! Dünya Kupası boyunca İspanyollara ev sahipliği yapacak tesise, İspanyol basını ve Hierro’dan da büyük övgü var…

Dünyanın en önemli futbol organizasyonu olarak gösterilen Dünya Kupası tüm heyecanıyla devam ediyor… Kafaları kurcalayan tek soru; Türk inşaat şirketi tarafından yapılan ve bugün dünyanın en teknolojik stadyumu olarak gösterilen Krasnodar Stadyumu’nun maçlara neden ev sahipliği yapmadığı….

“BÜYÜK BİR REKLAMDAN OLDUK!”

Dünya Kupası karşılaşmaları ülke genelinde 12 farklı stadyumda oynanıyor. Fakat bu statlar arasında, bugün dünyanın en teknolojik stadı olarak gösterilen, ülkenin en pahalı stadyumu olan Krasnodar yer almıyor. Yabancı basında yer alan haberlere göre, özellikle Krasnodar yerine Saransk’taki Mordovia Arena’nın tercih edilmesi Rusya’da bir miktar kafaları karıştırmış durumda. Krasnodar’ın son yıllarda yapılan yatırımlarla “Rusya’nın spor şehri” unvanına kavuştuğunu belirten Ruslara göre, Krasnodar Stadyumu sahip olduğu tüm teknolojik altyapıyla Rusya’nın dünya çapındaki reklamına da büyük katkı sağlayacaktı.

İspanyol Marca’dan büyük övgü

Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapmasa da Krasnodar Stadyumu, turnuvanın favorileri arasında gösterilen eski Dünya Şampiyonu İspanya takımı tarafından tercih ediliyor. Krasnodar Stadyumu son olarak İspanya ve Tunus arasında oynanan ve İspanyolların 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlanan hazırlık karşılaşmasına ev sahipliği yaptı. İspanyolların ünlü gazetesi Marca da son hazırlık maçı öncesinde Krasnodar Stadyumu’daki panoramik video gösterisinden ‘inanılmaz bir şov’ olarak bahsederken, stadyumu Rusya’nın en modern tesisleri arasında gösterdi.

Hierro: 15 tesis gezdik, Krasnodar ilk tercihimizdi

İspanya Teknik Direktörü Fernando Hierro, Dünya Kupası boyunca İspanya Milli Futbol Takımı’nın neden Krasnodar Stadı’nı kamp merkezi olarak seçtiklerini şu sözlerle açıklamıştı: “FIFA tarafından bize önerilen 15 tesisi de organizasyon öncesi ziyaret ettik. İlk günden itibaren tercihimiz Krasnodar’dı. Diğer takımların da buraya büyük ilgisi vardı fakat hızlı davranıp Krasnodar’ı aldığımız için çok mutluyuz. Krasnodar bize her konuda çok ciddi avantajlar sunuyor. Coğrafi konumu, iklimi ve altyapısıyla gerçekten tam bizim aradığımız bir tesis.”

ESTA Construction imzası var

- Saha çalışmaları Nisan 2013 tarihinde başlayan ve 9 Ekim 2016 tarihinde tamamlanarak hizmete açılan Krasnodar Stadyumu, bugün hala dünyanın en teknolojik stadyumu olarak kabul ediliyor.

- Stadyumun yapımında çok sayıda mühendis ve işçi Türk görev alırken, projenin tamamı bir Türk şirketi olan ESTA Construction tarafından gerçekleştirildi.

- Stadyumun dışı Roma’daki ünlü Kolezyum’u andırdığı için stadyuma Rusya’da Kolezyum da deniyor.

Senin için hazırladığımız haberler