Ekvador'a Kaybeden Katar Dünya Kupası Tarihine Geçti

Akın Ungan
20.11.2022 - 21:26 | Son Güncellenme: 20.11.2022 - 22:00

Son dakika haberleri | 2022 Dünya Kupası, açılış maçıyla başladı. Ekvador karşısında 2-0 kaybeden Katar, Dünya Kupası tarihine geçti. İşte detaylar...

Ekvador'a Kaybeden Katar Dünya Kupası Tarihine Geçti

AJANSSPOR HABER

FIFA 2022 Dünya Kupası, Katar ile Ekvador arasında oynanan açılış maçı ile başladı. Birçok yönden ilklere imza atan dev turnuva, açılış maçının ardından tarihe geçti.

İlklerin turnuvası

Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası, Orta Doğu ve Arap dünyasında gerçekleşen ilk Dünya Kupası olması ile ayrı bir öneme sahip. 32 ülke takımının mücadele edeceği dünyanın en büyük paslaşması, Katar'daki hava sıcaklıkları nedeniyle Kasım ve Aralık aylarında planlandı. Bu durum, yaz mevsiminde oynanmasına alışık olunan Dünya Kupası'nın ilk defa kış aylarında gerçekleşmesini sağladı.

İlgini Çekebilir
Katar Katar Valencia!
Habere Git

Valencia'ya engel olamadı tarihe geçti

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar, turnuvanın açılış maçını Ekvador karşısında yaptı. Mücadeleyi Fenerbahçeli Enner Valencia'nın golleri ile 2-0 kaybeden ev sahibi takım, tarihe geçti. Daha önce Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan hiçbir ülke açılış maçında kaybetmemişti. Katar bu alanda bir ilke imza attı ve açılış maçında yenildi.

Daha önce düzenlenen 21 açılış maçında ev sahibi ekip 16 kez kananırken 5 maç berabere bitmişti.

Senin için hazırladığımız haberler