Arjantin Milli Takımı Teknik Direktör Lionel Scaloni'nin Sözleşmesini 2026'ya Kadar Uzattı

Burak Alaca
27.02.2023 - 20:56 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 21:34

2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, teknik direktör Lionel Scaloni ile yola devam kararı aldı. 44 yaşındaki çalıştırıcının sözleşmesi 2026 yılına kadar uzatıldı.

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktör Lionel Scaloni'nin Sözleşmesini 2026'ya Kadar Uzattı

AJANSSPOR-HABER

Arjantin Milli Takımı, Katar'da yaşadığı 2022 Dünya Kupası zaferinin ardından teknik direktör Lionel Scaloni'yi uzun süreli bir sözleşme ile ödüllendirdi. "Tangocular" lakaplı ekip 44 yaşındaki teknik direktörün sözleşmesini 2026 yılına kadar uzattı.

Romano'dan çifte müjde

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, Lionel Scaloni'nin sözleşme uzattığı haberini takipçileri ile paylaştığı gönderide, 44 yaşındaki teknik direktörün birkaç saat içinde kazanan ismin açıklanacağı "FIFA Yılın Teknik Direkörü" ödülünün sahibi olacağını da duyurdu.

Arjantin'de görev doğru ismin

Lionel Scaloni 2018'de yardımcılığını yaptığı Jorge Sampaoli'nin ayrılığı sonrası Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörü olmuştu. Bu görev aynı zamanda 44 yaşındaki çalıştırıcının ilk teknik direktörlük deneyimi olmuştu.

İlgini Çekebilir
İşte Lionel Messi'nin gelecek planı...
Habere Git

44 yaşında tüm kupaları aldı

Göreve geldiği günden sonra Arjantin Milli Takımı'nda farkını ortaya koyan Scaloni, "Tangocular" ile kazanabileceği tüm kupalara sahip oldu. 2021'de Arjantin'e 28 yıl sonra ilk Copa America zaferini yaşatan Scaloni, aynı yıl ilk kez düzenlenen Conmebol-UEFA Cup of Champions'ı da ülkesine getirdi. 44 yaşındaki çalıştırıcı üçlemenin son ve en büyük halkasını 2022 Katar Dünya Kupası şampiyonluğu ile yaptı.

Futbolculuk kariyerinde de efsane oldu

Eski bir defans oyuncusu olan Lionel Scaloni, İspanyol futbol tarihine de Deportivo La Coruna forması giydiği dönemde geçmişti. 1999-2000 sezonunda Deportivo'nun La Liga şampiyonluğunda takımın bir parçası olan Scaloni, ertesi yıl da Kral Kupası kazanmıştı.

Milli takımda 7 maça çıktı

Oyunculuk döneminde Arjantin Milli Takımı'nın formasını da 7 defa terleten Scaloni, 2006 Dünya Kupası kadrosunda yer almıştı.

İlgini Çekebilir
Arjantin’de Messi’nin gölgesinde kalan gizli kahraman: Scaloni!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler