Dünya Kupası’nın En Büyüğü: Lusail Stadyumu Açıldı

İsa Kethüda
10.09.2022 - 17:01 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 17:04

Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nın oynanacağı en büyük stadyum olan Lusail Stadyumu açıldı. Suudi ekiplerden Al-Hilal ve Mısır takımı Zamalek maç yaptı.

Dünya Kupası’nın En Büyüğü: Lusail Stadyumu Açıldı

AJANSSPOR-HABER

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nın oynanacağı en büyük stadyumu olan Lusail Stadyumu açıldı.

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak

Katar’daki 2022 Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapması için inşa edilen Lusail Stadyumu açıldı. Stadyumun açılışını Lusail Süper Kupası kapsamında oynanan ve Suudi ekiplerden Al-Hilal ve Mısır takım Zamalek takımı arasında olan maç yaptı.

En büyüğü Lusail

Lusail Süper Kupası ile kapılarını açan Lusail Stadyumu şimdiye kadar FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmış olan 8 stadyumun en büyüğü. Yeni Lusail Stadyumu’nun kapasitesi ise tam tamına 80 bin. 

Kültürel etkinlikler de düzenlendi

Lusail Stadyumu’ndaki maç başlamadan önce izleyiciler için farklı eğlence programları da düzenlendi. Mısırlı şarkıcı Amr Diab taraftarlar için performans sergiledi. Ayrıca organizasyon sorumlusu Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi açılış maçı için Lusail Stadyumu’na gidecek olan sporseverlere toplu taşımayı kullanmaları çağrısı yaptı. 

İlgini Çekebilir
İşte dünyanın en değerli futbol kulüpleri
Habere Git

Dünya Kupası ne zaman başlayacak? 

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasımda Katar ve Ekvador arasında gerçekleşecek maç ile başlayacak.

İlgini Çekebilir
İşte dünyanın en değerli takımları
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler