Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası başladı!

13.10.2017 - 21:58 | Son Güncellenme: 13.10.2017 - 21:58

Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlen "Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası" başladı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) faaliyet programında yer alan şampiyona, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ortaca Belediyesi'nin katkılarıyla erkekler ve bayanlar olmak üzere yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılıyor.

İztuzu Plajı'nda organize edilen şampiyonaya, 21 ülkeden 200 güreşçi katılıyor. Müsabakalar için plajda iki adet kum güreş ringi oluşturuldu. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı organizasyonda, sağlık ekipleri de hazır bulundu.

UWW Başkanı Lenad Lalovic, törende yaptığı konuşmada, birçok ülkeden plaj güreşi sporcularının Dalyan'da buluştuğunu söyledi.

Sporcular ve UNESCO ile İztuzu Plajı'nı korumaya devam edeceklerini vurgulayan Lalovic, "Aynı zamanda Dalyan'ın tüm tarihi eserlerini de korumaya devam edeceğiz. Çünkü Dünya Güreş Birliği olarak güreşin en az bu tarihi eserler kadar eski bir spor olduğunu düşünüyorum. Biz bu tarihin bir parçası olduğumuza inanıyoruz." dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de organizasyonun sadece bir yarışma ve spor müsabakası olmadığını, ülke tanıtımı açısından da çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti.

İlk gün müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara, madalyaları ve plaketlerini protokol üyeleri verdi.

Organizasyonun final karşılaşmaları pazar günü Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı yerde yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler