Dünya Şampiyonası'nı şölene çevirdik

14.10.2015 - 10:43 | Son Güncellenme: 14.10.2015 - 10:43

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, önceki federasyon yönetimine yakın birkaç kişi öncülüğünde olağanüstü genel kurula gitmek amacıyla başlatılan imza kampanyasının sonuca ulaşamayacağını söyledi.

Akay, “2016 yılının Şubat ve Mart aylarında Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Kadınlar ve Erkekler Dünya Şampiyonası öncesinde sahneye konulan bu girişimler, Türk buz hokeyine ihanet etmekle eş anlamlıdır.” dedi.

Kendi dönemlerindeki ihaleler hakkında inceleme ve soruşturmaların sürdüğü eski yönetime yakın kişilerin yürüttüğü kampanyanın atılım halindeki buz hokeyi sporuna ve bunun için kenetlenen buz hokeyi camiasına da zarar verdiğini belirten Bülent Akay, şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimiz andan itibaren devraldığımız mali ve sportif sorunların nedeni olan bir önceki federasyon yönetimini tekrar göreve getirmek amacıyla başlatıldığı ileri sürülen imza kampanyası, hiçbir şekilde amacına ulaşamayacaktır. Bu tür olumsuz faaliyetler, halen sürdürdüğümüz ve yenilerini hayata geçirmeye çalıştığımız projelerimizi geciktirmekten başka bir işe yaramayacak. Camiamız, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde hareket ederek 2016 yılında ülkemizde gerçekleştirilecek dünya şampiyonaları öncesinde önümüze çıkarılmak istenilen engellere prim vermeyecektir. Federasyonumuz, tüm kurulları ve yönetimiyle görevinin başındadır.”

“İZMİR’İN KATKILARIYLA DÜNYA ŞAMPİYONASINI ŞÖLENE ÇEVİRDİK”
03 – 12 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen IIHF Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası 3. Klasman müsabakalarını başarıyla organize ettiklerini ve İzmirlilerin de şampiyonaya büyük ilgi göstererek tribünleri tamamen doldurduğunu belirten Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay şöyle devam etti:

“İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, 7 ülkenin katıldığı şampiyonaya büyük destek vermekle kalmayıp müsabakaları da yerinde takip ettiler. Milli takımımız, finale kadar oynadığı maçları büyük farklarla kazandı. A Millilerimiz, sergilediği üst düzey performansa rağmen final müsabakasında Kuzey Kore’den yediği son saniye golü nedeniyle altın madalyanın kapısından döndü ve ikinci oldu.  Federasyonumuzun başarılı organizasyonundan etkilenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF), örneğine az rastlanan bir kararla dünya şampiyonasını bu yıl da ülkemize verdi. Biz de bu organizasyonu layıkıyla organize edeceğiz. ”

“YAZILI VE GÖRSEL MEDYADA YER ALARAK İZLENME ORANLARINDA ZİRVE YAPTIK”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Pisti’nde düzenlenen ve NTV Spor kanalından canlı yayınlanan müsabakaların tüm Türkiye’yi sevince boğduğunu ve heyecanlandırdığını belirten Bülent Akay, “Yüksek reyting oranları ile izlenerek birçok programı geride bıraktık. Uzun yıllar boyunca spor kanallarında yer bulamayan sporumuz, son bir yıldır NTV, CNN Türk, TRT, Sports Tv ve A Spor kanallarında yapılan yayınlar neticesinde tekrar gün yüzüne çıkartılarak halkımıza tanıtılmıştır.” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler